Cheesecake met aardbeien

Cheesecake met aardbeien

Na het proeven van deze cheesecake ben je verkocht. De knapperige koekjesbodem en romige frisse kaasvulling smaken echt hemels! De feestelijke garnering met verse aardbeien zorgt voor het ‘WOW’ effect als je de taart presenteert.

Deze cheesecake variant wordt gebakken in de oven waardoor hij een iets steviger maar nog steeds romige structuur krijgt.

Ingrediënten

  • 200 g mariakoekjes
  • 100 g roomboter, gesmolten
  • 1 sinaasappel + 1 citroen, schoongeboend
  • 600 g Philadelphia roomkaas
  • 225 g witte basterdsuiker
  • 125 ml zure room
  • 3 eieren
  • 50 g bloem, gezeefd
  • Bakje aardbeien
  • Poedersuiker om te bestrooien

Verder nodig
Fijne rasp, springvorm 23 cm, bakpapier, keukenmachine, elektrische handmixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Omdat mijn bakpapier op was moest ik helaas alufolie gebruiken maar bakpapier is fijner. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng ze met de gesmolten boter.

DSC_8530_800x536

Verdeel ze over de bodem van de springvorm en druk iets aan. Zet zolang in de koelkast. Rasp de schil van de sinaasappel en citroen en pers het sap van een halve citroen uit.

Klop de roomkaas met de suiker los en luchtig. Klop dan de zure room erdoor en een voor een de eieren.

DSC_8538_800x536

Zeef de bloem erboven en spatel de bloem, citrusrasp en het sap erdoor.

DSC_8544_800x536

Giet de vulling in de springvorm en beweeg de springvorm een paar keer heen en weer om de bovenkant glad te krijgen.

DSC_8562_800x536

Bak de cheesecake ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven en schakel dan de oven uit. De cheesecake mag in het midden nog heel licht wiebelen als je de springvorm beweegt. Laat de cheesecake nog een uur in de uitgeschakelde oven staan en laat hem daarna buiten de oven verder afkoelen. Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om op te stijven.

Garneer de cheesecake voor het serveren met verse aardbeien en bestrooi met poedersuiker.

Cheesecake met aardbeien

DSC_8587_800x536

Eet smakelijk!

Wereldgerecht, Thema recepten, Seizoen, Valentijnsrecepten, Amerikaanse recepten, Moederdag, Gebak, Lenterecepten, Zoet

28 reacties

Verdeel je liefde

  1. Jose

    Dit was heeeerlijk! Heb de aardbeien in een el suiker en theelepel vanille extract laten marineren.

    1. Yeah! Leuk om te horen Jose! 🙂 Goed idee om de aardbeien te marineren!

  2. Judith

    Goedemiddag. Welke grootte van eieren gebruik je voor de cheescake? L of M formaat?t

    1. Hoi Judith, ik gebruik altijd L formaat.

      1. Judith

        OK dank je wel Annemiek. Ik ga m voor 1e kerstdag maken. Fijne feestdagen.

    2. Daisy

      Gebruik je zelfrijzend bloem of gewone bloem?

      1. Gewone bloem, anders staat het erbij. 🙂

  3. Hilde

    Welke roomkaas kun je gebruiken voor deze cheesecake? Mon chou of zou Philadelphia ook kunnen?

    1. Het kan allebei Hilde. 🙂

  4. Rita

    Super lekkere taart! Heerlijk fris door de zeste van de sinaasappel en citroen en het citroensap.
    Iedereen heeft gesmuld. Heb ze gisterenavond gebakken en een nacht in de ijskast laten opstijven.
    Vanmiddag de aardbeitjes erop gedaan. Zeker een blijvertje!
    Heb pas je blog ontdekt. Ga er zeker verder op zoeken!
    Alvast bedankt voor dit heerlijke recept!
    Groetjes,
    Rita

    1. Superleuk om te horen Rita! 🙂

  5. Froukje

    Zou ik door het kaasmengsel ook de vlaaivulling aardbeien uit blik kunnen doen of er beter later bovenop?

    1. Hoi Froukje, erdoorheen mengen zou kunnen, een soort van aardbeienswirl. Lekker! Ik twijfel alleen of de vulling dan wel mooi, gelijkmatig rijst… Dat zou je dus moeten uitproberen om erachter te komen. Wil je geen risico lopen, dan zou ik het pas achteraf over de cheesecake verdelen, als hij helemaal is afgekoeld.

  6. Margriet

    Goedemorgen,

    Ik ga deze taart maken en wil deze zondag serveren. Zou ik de taart al kunnen maken (en de aardbeien er dan pas zondag op doen) of is dat echt nog te vroeg?
    Bedankt!

    1. Hoi Margriet,

      Dat kan zeker! Het lekkerste is om de taart één dag van tevoren te maken. De verse aardbeien inderdaad pas vlak voor serveren erop leggen.

      Succes!

    2. Michelle

      Ik wil deze taart dit weekeind maken en heb 1 keer een gebakken cheesecake gemaakt, moest 1 uur in de oven en nog teveel beweging als je schudde. Dus had ik hem 1.5 uur gedaan en was wel goed en heel lekker. Hoe zit dat met cheesecakes? Hoe weet je of ze goed gaar zijn? Gr. Michelle

      1. Hoi Michelle, een gebakken cheesecake is goed als hij in het midden nog licht wiebelt. Tijdens het afkoelen en opstijven in de koelkast stijft hij dan verder op. De springvorm licht heen en weer schudden is dus een goede manier om te controleren of de cheesecake goed is. Wiebelt hij nog teveel, bak hem dan gewoon nog iets langer. Elke oven werkt weer anders namelijk.

        1. Michelle

          Ik heb hem nu 1 uur en 10 minuten in de oven gedaan, toen bewoog de taart nog een beetje en ziet er goed uit. Het beslag was al heerlijk. Maar is de smaak niet overheersend door de sinaasappel en citroen? Ik heb een normale grote sinaasappel gebruikt en normale grootte citroen. Nu staat hij in de koelkast, op naar morgen.

          1. Michelle

            Hoi, ik heb hem op en de taart was heerlijk. Al vind ik persoonlijk dat je het meer een andere naam moet geven, dus noemde ik het meer aardbei-sinaasappel cheesecake. De sinaasappel proefde je wel degelijk en als bodem heb ik kandijkoekjes gebruikt. Ik moet wel zeggen dat de bodem lastig snijden was, maar dan moet ik misschien minder boter toevoegen? Die koekjes zijn natuurlijk vrij stevig.. verder was het een top taart.. wel machtig, maar ook erg lekker.

          2. Hoi Michelle, fijn om te horen dat hij gesmaakt heeft! 🙂 De sinaasappel proef je idd goed door de toegevoegde rasp. De boter in dit recept is afgestemd op de mariakoekjes. Het kan dus zijn dat je bij Bastogne-koekjes iets meer of minder boter moet toevoegen. Als de bodem erg hard was kun je de volgende keer idd iets minder boter toevoegen.

  7. P

    Hallo,
    Dit lijkt me een lekkere taart!
    wat doet u met de sinaasappel?
    Ik zie in de tekst alleen maar iets vermeld over de sap van de citrus en de schil daarvan.
    Wat en hoeveel van de sinaasappel moet ik gebruiken?
    Alvast bedankt voor uw reactie.

    1. Beste Paulien,

      Van de sinaasappel gebruik je alleen de rasp (bij een hele grote sinaasappel hoef je niet per se alle sinaasappelrasp te gebruiken. Doseer een beetje op gevoel). Van de citroen gebruik je de rasp en het sap van een halve citroen.

      Succes!

  8. Sydney

    Nou ik heb hem van het weekend gemaakt en hij was heerlijk! Al zag hij er niet zo mooi uit als bij jou haha. Hij had echt een gebakken randje. Wel lekker natuurlijk maar hij zag er niet zo strak uit.
    En inderdaad de sinaasappel en citroen maken het geheel lekker fris en minder machtig.

    Ik ga gauw eens verder zoeken op je blog!

    1. Hoi Sydney,

      Leuk om te horen dat hij gelukt is en heerlijk smaakte. Misschien is het een troost om te weten dat ik vaak langer dan gemiddeld bezig met de styling van het eten. De taart moet er voor jullie natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk uitzien! Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de smaak goed is. Ik ben dus blij te horen dat dit het geval was. 🙂 Bedankt voor je leuke reactie!

  9. Sydney

    Bedankt voor de snelle reactie! Dan gaat ie bij mij in de 24 cm want 23 heb ik niet.
    Reactie volgt later of ie gesmaakt heeft;-)

    1. Graag gedaan Sydney! Ben benieuwd! 🙂

  10. Sydney

    Ik vraag me af hoe groot de springvorm is die je heb gebruikt?

    1. Hoi Sydney, ik gebruikte een springvorm van 23 cm. Ik heb het er meteen even bijgezet!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin