Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 36-2021
Elke vrijdag delen wij hier een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor doordeweeks en natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je een heerlijke rijstschotel met kip en champignonroomsaus, pastasalade met tonijn, kip souvlaki (eventueel van de bbq bij goed weer), bami met varkensreepjes en chilisaus en visrolletjes met pesto en parmaham. In het weekend geniet je van loaded nacho’s en een witte chocoladecheesecake met oreobodem! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Rijstschotel met kip en champignonroomsaus
Een hartverwarmende rijstschotel gevuld met malse kip, hargekookt ei en champignonroomsaus. Een echt verwengerecht voor het hele gezin! Je kunt deze schotel grotendeels voorbereiden. De volgende dag hoef je dan alleen nog de champignonsaus te maken en laagjes op te bouwen in de ovenschaal. Even afbakken in de oven en smullen maar!
Dinsdag
Pastasalade met tonijn
Van pastasalade kun je niet genoeg recepten hebben. Vooral in de zomer maak ik ze graag. Ik serveer ze dan vaak lauwwarm als makkelijke avondmaaltijd eventueel met wat knapperig stokbrood erbij. Maar ook koud tijdens de lunch of bij de barbecue is pastasalade niet te versmaden. Of neem hem mee naar een zomerse picknick in het park. Deze variant met tonijn en haricots verts is er weer een om in je kookschrift te plakken!
Woensdag
Kip souvlaki
Haal de smaak van Griekenland op je bord met deze kip souvlaki! Heerlijke stukjes kip gemarineerd in Griekse smaakmakers als citroen, knoflook en oregano. Serveer met tzatziki (probeer deze zelfgemaakte eens), platbrood en salade. Yes! Dat de zomer nog maar heel lang mag duren!
Donderdag
Bami met varkensreepjes, chilisaus en cashew
Een lekker gerecht op tafel zetten dat snel klaar is? Probeer deze roerbakschotel met bami, magere varkensreepjes, knapperige groenten en cashewnoten en zoete chilisaus.
vrijdag
Visrolletjes met pesto en parmaham
Wil je graag wat vaker vis op tafel zetten, maar ontbreekt het je aan inspiratie? Dan is dit het recept voor jou! Deze visrolletjes met pesto en parmaham zijn gemaakt in een handomdraai en geliefd bij jong en oud. Lekker om te serveren met gestoofde worteltjes of gestoomde broccoli, pasta of gebakken aardappeltjes en een aangemaakte basis salade. In plaats van witvis kun je ook zalm gebruiken. Geen visliefhebber? Zie onderstaande variatietip!
Zaterdag
Loaded nachos – Mexicaanse tortillaschotel
Burritos als ontbijt, chili met chocolade en tortillachips als hoofdgerecht, in Mexico kan het allemaal. Deze Mexicaanse tortillaschotel zit afgeladen vol met verrukkelijke laagjes tortillachips, pittig gekruid gehakt en kaas: oftewel loaded nachos! Een perfect gerecht voor de luie zaterdagavond.
Zondag
Witte-chocoladecheesecake met oreobodem
Binnenkort een feestje of verjaardag? Daar hoort taart bij! Vroeger was monchoutaart met kersenvlaaivulling mijn onbetwiste taartfavoriet, maar inmiddels is de lijst wat langer. 😉 Deze witte-chocoladecheesecake met oreobodem mag op de favorietenlijst niet ontbreken. Gewoon zo smaakt hij al heerlijk, maar gegarneerd met vers zomerfruit en witte-chocoladeoreo’s kan het smulfeest pas echt losbarsten!
Deel je reactie