Ingrediënten

  • 300 g bami
  • 400 g magere filetlapjes, in reepjes gesneden
  • 200 g bimi
  • 1 kleine winterwortel, geschild en in schuine plakjes gesneden
  • 2 paprika’s, zaadlijst verwijderd en in repen gesneden
  • 4 el zoete chilisaus
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 limoen, alleen het sap
  • 125 g taugé
  • 1 bosje bosui, schuin fijngesneden
  • 4 el ongezouten cashewnoten, grof gehakt
  • Zonnebloemolie

Nodig 

  • Wokpan

Variatietip! 
♥️In plaats van bami kun je ook woknoedels gebruiken of laat de noedels achterwege en serveer het wokpannetje met rijst.
♥️De varkensreepjes kun je ook vervangen door kipfiletreepjes.

Bereiding

        1. Kook de bami beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Spoel af met koud water en hussel om met een klein scheutje sesamolie om te voorkomen dat de bami gaat plakken.
        2. Verhit de wokpan met een scheutje olie en laat heet worden. Bestrooi het vlees met zout en peper. Roerbak het varkensvlees circa 3 minuten tot het bijna gaar is. Schep uit de pan en zet opzij.
        3. Voeg indien nodig een extra scheutje olie toe aan de wokpan en roerbak de bimi en wortel 2 minuten. Voeg dan de paprika toe en wok nog 3 minuten verder.
        4. Voeg de chilisaus, sojasaus, het limoensap en 2 el water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager.
        5. Hussel de bami, taugé, lente-ui en cashewnoten door de roerbak en warm nog even door.

3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Laura

    Gebruik je Thaise chilisaus of de chilisaus die ook bij de loempiakraam staat?

  2. Marianne van Ekeren

    Wat is bimi?
    En waar kan ik dat kopen . Groet Marianne van Ekeren

    1. Hoi Marianne, bimi (ook wel aspergebroccoli genoemd) is het slankere zusje van de broccoli. Perfect om te roerbakken. Je vindt hem gewoon in de supermarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin