Pastasalade met tonijn

Van pastasalade kun je niet genoeg recepten hebben. Vooral in de zomer maak ik ze graag. Ik serveer ze dan vaak lauwwarm als makkelijke avondmaaltijd eventueel met wat knapperig stokbrood erbij. Maar ook koud tijdens de lunch of bij de barbecue is pastasalade niet te versmaden. Of neem hem mee naar een zomerse picknick in het park. Deze variant met tonijn en haricots verts is er weer een om in je kookschrift te plakken!

Thema recepten, Seizoen, Wereldgerecht, Barbecuerecepten, Budget, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Picknick, Snel, Visrecepten, Zomerrecepten, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 g fusili (andere pasta kan ook)
  • 150 g haricots verts, schoongemaakt en doormidden gesneden
  • 4 eieren
  • 150 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, in smalle ringen gesneden
  • 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt (bewaar 1 el olie om door de pastasalade te mengen)
  • 1 el citroensap
  • Handje zwarte (kalamata)olijven, in plakjes
  • 2 el ansjovis-knoflookmayonaise (of gewone mayonaise kan ook)

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak – voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de haricots verts toe. Giet de pasta en haricots verts af – vang een 1/2 koffiekopje kookvocht op – en laat uitlekken in een zeef. Kook de eieren hard. Spoel af met koud water en pel direct. Hak de eieren grof.

Meng de pasta, haricots verts en eieren met de rest van de ingrediënten.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com