Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 51-2021
Geen idee wat je deze week weer op tafel moet toveren? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag. In dit nieuwe weekmenu vind je:
Ma: Hele kip uit de oven
Di: Groentesoep met gehaktballetjes
Wo: Hutspot
Vr: Visragout met Hollandse garnalen
Za: Gevulde rollade uit de oven
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Hele kip uit de oven
Een hele kip uit de oven moeilijk om te maken? Think again! Het is niet voor niks een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik iets feestelijks wil serveren zonder al teveel moeite. Deze hele kip is onder de huid gevuld (dat is heel makkelijk, zie de bereiding) met crème fraîche, dragon en sinaasappelrasp wat zorgt voor een aromatische smaak. De kip is heerlijk mals en het vrijgekomen vleesvocht kun je als jus bij de kip serveren. Serveer bijvoorbeeld met gesmoorde worteltjes en geroosterde aardappeltjes uit de oven.
Dinsdag
Groentesoep met gehaktballetjes
De lekkerste groentesoep maak je van zelfgemaakte vleesbouillon. Dat is helemaal niet moeilijk, maar vraagt alleen wat tijd. Het trekken van de vleesbouillon duurt een paar uurtjes maar kun je rustig al een dag van tevoren doen. Ook de gehaktballetjes kun je al een dag van tevoren draaien. Serveer met vers afgebakken stokbrood en smullen maar!
Woensdag
Hutspot
Een lekkere stamppot van aardappel, wortel en ui; dan heb ik het natuurlijk over de welbekende hutspot. Voor een krachtige smaak kook ik de groenten in bouillon. Een sappige rookworst of gehaktbal met jus maakt het smulfeest compleet.
Donderdag
Vega kerst: couscous met kerrie en warme feta
Een heerlijk couscousgerecht met kerrie, verse groenten en feta. Makkelijk en snel voor een doordeweekse dag, en feestelijk genoeg om als vegetarisch hoofdgerecht met kerst te serveren.
Vrijdag
Visragout met Hollandse garnalen
Een pasteitje hoort bij kerst zoals een piek op de kerstboom. Dit pasteitje is gevuld met zelfgemaakte visragout met Hollandse garnalen. Een feestelijk gerecht om kerst mee te beginnen..
Zaterdag
Gevulde rollade uit de oven
Krijg je meerdere eters en wil je graag een mooi stuk vlees serveren als hoofdgerecht? Deze met pancetta, appel en salie gevulde varkensfiletrollade is een dikke aanrader. Bovendien is hij makkelijk te maken. Na een klein beetje voorbereiding doet de oven de rest van het werk.
Zondag
Sneeuwster
Deze feestelijke sneeuwster is gemaakt van zacht biscuitdeeg en gevuld met slagroom en advocaat. Een feestelijke traktatie die ook nog eens makkelijk is om te maken.
Deel je reactie