Zoals je misschien al hebt gelezen in het Kijkje in de keuken liep mijn eerste poging om deze sneeuwster te maken uit op een mislukking. Maar gelukkig, de aanhouder wint! 🙂 Na wat kleine aanpassingen in het recept is het me toch gelukt om een mooie en heerlijke sneeuwster te maken.
Sneeuwster taart
Deze sneeuwster taart bestaat uit een luchtige biscuitbodem en is gevuld met een romige vulling van slagroom en advocaat. De bovenkant van het biscuit wordt ingesneden zodat hij iets open gaat staan als hij op de vulling ligt en wordt rijkelijk bestrooid met poedersuiker. Hierdoor krijgt hij zijn winterse uitstraling!
De sneeuwster is een geliefde taart om te maken voor kerst of nieuwjaar. Een feestelijke traktatie die ook nog eens makkelijk is om te maken!
Bekijk hier alle gebaksrecepten!
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten
om 13:01
Ik had het met bloem gedaan helaas werd het niet hoog en bleef het laag het rijzende niet. Waardoor ik de taart niet door midden kon snijden . Daarna opnieuw gemaakt en met zwlfrijsend Bakmeel gedaan, deze cake werd gelukkig wel wat hoger .
om 12:17
Hoi Hannie, was het mengsel nog wel luchtig toen je het in de vorm verdeelde? Het is namelijk belangrijk om het bloemmengsel kort door het eimengsel te spatelen zodat het luchtig blijft. Een andere reden dat hij niet goed is gerezen kan zijn omdat hij nog niet gaar is?
om 08:55
Heb gisteravond zelf advocaat gemaakt en vandaag ga ik de sneeuwster maken. Nog nooit eerder gedaan, dus ben wel benieuwd. Hoop dat ie net zo mooi wordt, als op de foto.
om 13:54
Maizena?
om 14:16
Net op tijd?ga nu beginnen….met maizena dus, geen bakpoeder zoals eerst stond vermeld
om 14:18
Haha, was inderdaad een klein foutje in het recept. Succes , ben benieuwd naar het eindresultaat.