Sneeuwster

Zoals je misschien al hebt gelezen in het Kijkje in de keuken liep mijn eerste poging om deze sneeuwster te maken uit op een mislukking. Maar gelukkig, de aanhouder wint! 🙂  Na wat kleine aanpassingen in het recept is het me toch gelukt om een mooie en heerlijke sneeuwster te maken.

Deze sneeuwster is gemaakt van zacht biscuitdeeg en is rijkelijk gevuld met slagroom en advocaat. Een feestelijke traktatie die ook nog eens makkelijk is om te maken. Enjoy!

Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Gebak, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Winterrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 90 g bloem (eventueel te vervangen door zelfrijzend bakmeel, laat dan het maizena achterwege)
  • 10 g maizena
  • Snuf zout
  • 300 ml verse slagroom
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • Advocaat

Verder nodig

  • Ronde springvorm ca. 25 cm
  • Vel bakpapier
  • Elektrische handmixer met gardes
  • Bakspatel
  • Fijne zeef

 

Hou je niet zo van advocaat, vervang deze dan door een goedgevulde fruitjam of zelfgemaakte vruchtencompote.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif licht met bloem. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.

Klop de eieren met de suiker au bain-marie tot het mengsel bijna wit van kleur en in volume verdubbeld is. Roer in een andere kom de bloem, maizena en het zout door elkaar. Zeef het bloemmengsel boven het beslag en spatel er luchtig doorheen. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak 30 tot 35 minuten in het midden van de oven.

Haal uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de cake op een rooster, trek het bakpapier voorzichtig van de onderkant van de cake af en laat verder afkoelen. Snijd de cake doormidden en leg de onderkant van de cake op een mooie schaal. Besmeer de onderkant van de cake met een laag advocaat. Snijd de bovenkant van de cake in circa acht punten, maar snijd niet helemaal door tot de rand.

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en verdeel dit over de bodem van de cake. Vorm een berg van de slagroom, zodat het midden hoger is. Leg de bovenkant van de cake erbovenop en druk licht aan zodat de ster iets open gaat staan. Bestrooi vlak voor serveren royaal met poedersuiker.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marjet Put

    Heb gisteravond zelf advocaat gemaakt en vandaag ga ik de sneeuwster maken. Nog nooit eerder gedaan, dus ben wel benieuwd. Hoop dat ie net zo mooi wordt, als op de foto.

  2. Marion

    Maizena?

    1. Marion

      Net op tijd😂ga nu beginnen….met maizena dus, geen bakpoeder zoals eerst stond vermeld

      1. Haha, was inderdaad een klein foutje in het recept. Succes , ben benieuwd naar het eindresultaat.

Follow on Bloglovin