Visragout met Hollandse garnalen

Een pasteitje hoort bij Kerst net zoals een piek. Dit keer heb ik een heerlijke visragout voor je gemaakt met Hollandse garnalen. Schep dit royaal in een pasteibakje en je hebt een heerlijk voorgerecht waar iedereen van zal smullen!

Geen categorie, Hollandse recepten, Visrecepten, Kerstrecepten, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 4 kant-en-klare pasteibakjes
  • 40 g boter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 40 g bloem
  • 50 ml droge witte wijn
  • 300 ml visbouillon (van tablet)
  • 50 ml room (kook- of slagroom)
  • 200 g Hollandse garnalen
  • Bosje verse dille, fijngehakt
  • Bosje verse bieslook, fijngehakt

Tip! Wil je meer vis toevoegen? Gebruik het liefst stevige visfilet en snijd die in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de saus en laat ze enkele minuten (vis gaart heel snel) garen in de saus. Voeg dan de Hollandse garnalen toe en kruiden en warm nog even mee.

Bereiding

Verwarm de oven voor en bereid de pasteibakjes zoals aangegeven staat op de verpakking.

Verhit een pan met de boter en voeg de sjalot toe. Fruit zacht op laag vuur. Voeg de bloem toe en verwarm al roerend circa 5 minuten op laag vuur om de bloem te laten garen. Voeg al roerend de wijn, bouillon en room toe en roer tot een gladde saus. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de Hollandse garnalen, dille en bieslook toe en warm kort even door. Schep de ragout in de pasteibakjes en serveer direct.

Visragout met Hollandse garnalen

Visragout met Hollandse garnalen

Visragout met Hollandse garnalen

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin