Groentesoep met gehaktballetjes (zoals oma die vroeger maakte!)

Dit is de echte groentesoep met gehaktballetjes zoals je oma die vroeger maakte. 🙂 Het geheim van deze soep zit hem natuurlijk in de krachtige vleesbouillon die je zelf maakt. En dat is helemaal niet moeilijk! Het trekken van de vleesbouillon duurt een paar uurtjes maar kun je rustig al een dag van tevoren doen. Ook de gehaktballetjes kun je al een dag van tevoren draaien. Zo hoef je de soep de volgende dag alleen nog maar even af te maken. Serveer wat vers afgebakken stokbrood erbij en smullen maar!

Wereldgerecht, Menu, Vleesrecepten, Hollandse recepten, Eenpansgerechten, Hoofdgerecht, Soep

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(1 stemmen)
6 reacties

Verdeel je liefde

  1. chedwa

    wow, wat een geweldig recept, genoten van een heerlijke groentesoep met een smaak zoals ik me herinner van vroeger!

  2. Hoi. Ik ga deze eens proberen.
    Waarom wordt er een deel van het vlees van de runderschenkel niet als soepvlees
    op het einde in kleine stukjes bij gedaan vroeg ik me af.

    Groet en bedankt voor die ouderwetse recept.
    Rob

    1. Hoi Rob, bedankt voor je reactie! Ik heb het aangepast, uiteraard kun je het vlees van de schenkel later weer aan de gezeefde bouillon toevoegen als je dat lekker vindt.

  3. Lia

    Tip van de dag… Ik breng eerst het water aan de kook voordat ik het vlees toevoeg. Dat voorkomt dat er schuim op het water komt.

    1. Aaaah, goede tip Lia! 🙂

    2. https://www.youtube.com/watch?v=WVJKx2-hoxM

      hierin wordt uitgelegd waarom je juist WEL in koud water moet beginnen.
      😉

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin