Ingrediënten

  • 1,5 k kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 1 k winterpeen, geschild en in stukken
  • 800 g uien, gepeld en in halve ringen
  • 2 bouillonblokjes (groente-, rund-, of kippenbouillon kan allemaal, naar eigen smaak)
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 liter water
  • Flinke klont roomboter

Tip! Ik bak ook altijd spekjes uit om bij de hutspot te serveren. Het overgebleven spekvet roer ik naderhand door de hutspot. Dat geeft een heerlijke smaak!

Bereiding

  1. Doe de aardappels, wortels, uien, laurierblaadjes en bouillonblokjes in een pan en voeg het water toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur iets lager en kook zachtjes circa 20 minuten tot de aardappels en wortels zacht zijn.
  3. Giet af (vang een kopje kookvocht op) en zet terug op laag vuur. Verwijder de laurierblaadjes en voeg de boter toe. Stamp fijn. Voeg indien nodig wat opgevangen kookvocht toe om de hutspot smeuïger te maken. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Hutspot

Hutspot

Hutspot

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. manshakkers@live.nl

    Ik bak de uien altijd vind ik veel lekker

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin