Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 52-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe (en laatste van het jaar!) weekmenu 52-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 52-2022
Ma: Hele kip uit de oven
Di: Kerstkliekjes curry
Wo: Macaroni met gehakt en groenten
Vr: Pastinaaksoep met bacon en croutons
Za: Oliebollen met appel, rozijn en amandelspijs
Maandag
Hele kip uit de oven
Een hele kip uit de oven moeilijk om te maken? Think again! Het is niet voor niks een van mijn favoriete gerechten om te maken als ik iets feestelijks wil serveren zonder al teveel moeite. Deze hele kip is onder de huid gevuld (dat is heel makkelijk, zie de bereiding) met crème fraîche, dragon en sinaasappelrasp wat zorgt voor een aromatische smaak. De kip is heerlijk mals en het vrijgekomen vleesvocht kun je als jus bij de kip serveren. Serveer deze hele kip uit de oven bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner met gesmoorde worteltjes en geroosterde aardappeltjes uit de oven. Als je een grote braadslee gebruikt kun je — geschilde en gehalveerde — aardappel of krieltjes (die hoef je niet te schillen) in de braadslee bij de kip doen. Ze hebben ongeveer dezelfde bereidingstijd en door het garen in het vleesvocht krijgen de aardappeltjes een heerlijke smaak.
Dinsdag
Kerstkliekjes curry
Na de kerst heb je vaak veel restjes vlees, vis en groenten over. Met een lekkere currypasta en kokosmelk maak je er in een handomdraai een heerlijk, geurende curry van waar iedereen dol op is. Lekker om te serveren met rijst.
Woensdag
Macaroni met gehakt en groenten
Macaroni staat regelmatig bij ons op tafel. Het is snel gemaakt en ideaal om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken. Deze variant bevat lekker veel groenten en gehakt. Bestrooi voor serveren met een beetje geraspte kaas en geef er een lekkere salade bij. Smullen maar!
Donderdag
Vis cuisine met tomaat en mozzarella
Malse visfilet uit de oven met een frisromige tomaat-mozzarella topping: deze zelfgemaakte vis cuisine is heerlijk! Hij staat in een handomdraai op tafel en is ideaal voor een doordeweekse dag. Je kunt elke visfilet gebruiken die je wilt, zolang hij maar stevig is. Denk aan kabeljauw, heilbot, zeeduivel, roodbaars, tarbot, zalm, pangasius. Net wat er op dat moment bij je visboer verkrijgbaar is en er goed uitziet. Lekker met gebakken aardappels, aardappelpuree, gnocchi of pasta zoals tagliatelle. Ook sperziebonen zijn hier lekker bij.
Vrijdag
Pastinaaksoep met bacon en croutons
Pastinaak is een heerlijke herfst- en wintergroente waar wij dol op zijn. Dit jaar hebben wij hem voor het eerst in de moestuin staan en dat is een groot succes. De smaak is aromatisch en licht zoetig met een hele zachte en subtiele anijssmaak. Heerlijk op een traybake geroosterd in de oven, of verwerkt in een stamppot. Je kunt er ook lekkere soep van maken. Deze romige pastinaaksoep is verrijkt met uitgebakken bacon en knapperige broodcroutons. Mmmmm….
Zaterdag
Oliebollen met appel, rozijn en amandelspijs
Al jaren bak ik op oudjaarsdag oliebollen en appelbeignets. Ik vind het leuk om te maken en iedereen is er dol op. Met oliebollen kun je variëren qua vulling maar deze oliebollen gevuld met appel, rozijn en amandelspijs zijn hier misschien wel favoriet. Een klassieke smaakcombinatie die nooit verveelt.
Zondag
Teriyaki noedels met kip en groenten
Dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel en iedereen is er dol op: teriyaki noedels uit de wok met stukjes malse kipdijfilet en knapperige groenten zoals wortel, witte kool en paprika. De teriyakisaus kun je heel makkelijk zelf maken en ook de groenten snijd ik graag zelf. Heb je weinig tijd, dan kun je ook kiezen voor kant-en-klare teriyakisaus uit een flesje en voorgesneden groenten. Probeer ook eens een vega variant! Vervang hiervoor de kip door plakjes tempeh (echt heel lekker!). Bak ze goudbruin en krokant in wat zonnebloemolie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg ze op het laatst tegelijk met de noedels en wortel weer toe.
Deel je reactie