Pastinaaksoep met bacon en croutons

Pastinaak is een heerlijke herfst- en wintergroente waar wij dol op zijn. De smaak is aromatisch en licht zoetig met een hele zachte en subtiele anijssmaak. Heerlijk op een traybake geroosterd in de oven, of verwerkt in een stamppot. Je kunt er ook lekkere soep van maken. Deze romige pastinaaksoep is verrijkt met uitgebakken bacon en knapperige broodcroutons. Serveer als avondmaaltijd, of als feestelijk voorgerecht tijdens het kerstdiner. Zie ook onderstaande tip voor een vegetarische variant. 

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(17 stemmen)
Eén reactie

Deel je reactie

  1. Marit

    Zo lekker ondanks dat ik de croutons wegliet en de bacon verving door spekreepjes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde