Tip! Voor een vegetarische variant kun je de bacon achterwege laten, of vervangen door gebakken paddenstoelen.
Pastinaak is een heerlijke herfst- en wintergroente waar wij dol op zijn. De smaak is aromatisch en licht zoetig met een hele zachte en subtiele anijssmaak. Heerlijk op een traybake geroosterd in de oven, of verwerkt in een stamppot. Je kunt er ook lekkere soep van maken. Deze romige pastinaaksoep is verrijkt met uitgebakken bacon en knapperige broodcroutons. Serveer als avondmaaltijd, of als feestelijk voorgerecht tijdens het kerstdiner. Zie ook onderstaande tip voor een vegetarische variant.
Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Snelle recepten, Soeprecepten
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Voor een vegetarische variant kun je de bacon achterwege laten, of vervangen door gebakken paddenstoelen.
om 18:47
Zo lekker ondanks dat ik de croutons wegliet en de bacon verving door spekreepjes.