Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 7-2021
Elke vrijdag deel ik een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
Gebruik dit weekmenu ook in combinatie met deze handige maaltijdplanner. Hier kun je alle gerechten noteren die je deze week wilt eten en direct je boodschappenlijstje opschrijven. Handig toch?
In dit nieuwe weekmenu vind je: ovenschotel met spinazie en bladerdeegdakje, knolselderij shoarma, bami met gehakt, gekruide kipdrumsticks uit de oven en quiche met zalm en broccoli. In het weekend geniet je van zelfgemaakte kipshoarma en Gooise dip! Ik wens je een smakelijke week toe!
Maandag
Ovenschotel met spinazie en bladerdeegdakje
Deze ovenschotel met spinazie en krokant bladerdeegdakje is voor mij extra bijzonder omdat het recept van mijn moeder is. Zij maakt dit gerecht al tientallen jaren en serveert het nog steeds met liefde. Iedereen is er dol op! Het is een heel eenvoudig gerecht om te maken en ook nog eens lekker voordelig. Het bladerdeegdakje ziet er met serveren leuk uit en maakt deze ovenschotel net wat feestelijker!
Dinsdag
Knolselderij shoarma
Knolselderij is een gezonde en veelzijdige (winter)groente met aromatische, kruidige smaak. Je kunt hem koken, bakken, pureren, of raspen voor deze knolselderij shoarma! Het resultaat is verrassend lekker, probeer het eens. Serveer de knolselderij shoarma in knapperig pitabrood met frisse ijsberg-koolsalade en romige knoflooksaus. Smullen maar!
Woensdag
Bami met gehakt
Ik ben dol op de Oosterse keuken en vooral nasi en bami zet ik regelmatig op tafel. Normaal voeg ik kipfilet, ham- of spekblokjes toe, tot ik bij mijn schoonmoeder een variant met gehakt proefde. Dat smaakte naar meer dus ging ik thuis zelf aan de slag met dit recept als resultaat!
Donderdag
Gekruide kipdrumsticks met groenten uit de oven
Een heerlijk en makkelijk gerecht uit de oven: gekruide kipdrumsticks met aardappel, zoete aardappel en wortel. Op wat snijwerk na doet de oven al het werk. Ik hou ervan! Dit gerecht is favoriet bij jong en oud.
Vrijdag
Quiche met zalm en broccoli
Vandaag zetten we een lekker visje op het menu. Deze quiche met zalm en broccoli is snel gemaakt en heerlijk!
Zaterdag
Kipshoarma met pitabrood, knoflooksaus en wittekoolsalade
Een echte Verweij-familiefavoriet: zelfgemaakte kipshoarma (van kipdijfilet) met pitabrood, wittekoolsalade, knoflooksaus en frietjes. Smullen maar!
Zondag
Gooische dip
Eindelijk kan ik dit recept afvinken van mijn nog-te-maken-lijst: Gooise dip! Een heerlijke roomkaasdip met zoete chilisaus swirl. Eigenlijk kun je het geen recept noemen, zo simpel is het! Maar dat is nou juist een van de redenen waarom deze dip zo populair is. Makkelijk om te maken — je kan de dip tegenwoordig ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is nog sneller! —, en superlekker om chips of bugles in te dippen.
om 09:59
Bedankt weer voor het lekkere Weekmenu, ik kook er altijd graag van ???