Knolselderij shoarma

Knolselderij is een gezonde en veelzijdige (winter)groente met aromatische, kruidige smaak. Je kunt hem koken, bakken, pureren, of raspen voor deze knolselderij shoarma! Het resultaat is verrassend lekker, probeer het eens. Serveer de knolselderij shoarma in knapperig pitabrood met frisse ijsberg-koolsalade en romige knoflooksaus. Smullen maar! 

Menu, Seizoen, Vegetarisch, Herfstrecepten, Winterrecepten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 afbak pitabroodjes
  • 1 knolselderij, geschild en grof geraspt (als je een mandoline hebt kun je ook dunne plakjes schaven, dan krijg je knolselderij kebab!)
  • 2 el shoarmakruiden (deze zelfgemaakte of kant-en-klaar)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1/2 krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 1/4 krop wittekool, fijngesneden
  • 1 zoete witte ui, gepeld en in smalle ringen
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 volle el mayonaise
  • 2 volle el Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • Olie om in te bakken (ik gebruik zonnebloemolie)

Nodig

  • 1 (maar nog liever 2) grote koekenpan(nen)

Bereiding

  1. Doe de knolselderij, shoarmakruiden en 2 eetlepels olijfolie in een kom en roer door elkaar. Als er al zout in de shoarmakruiden zit hoef je geen zout meer toe te voegen, anders voeg je een snuf zout toe.
  2. Meng in een kom de ijsbergsla, wittekool, zoete witte ui en 1 tl peterselie door elkaar. Hussel vlak voor serveren om met de overige olijfolie en een beetje zout en peper. (Niet eerder want dan wordt de sla slap.)
  3. Roer in een kom de mayonaise, Griekse yoghurt, 1 tl peterselie en de knoflook door elkaar.
  4. Verwarm de koekenpan(nen) met een scheut olie en laat heet worden. Bak de knolselderij in meerdere porties op (middel)hoog vuur goudbruin en gaar. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper.
  5. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de omschrijving op het pak in de oven.
  6. Snijd de broodjes open en vul met sla, knoflooksaus en knolselderijshoarma. Serveer direct.

Knolselderij shoarma

Knolselderij shoarma

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Marjan

    Wat een heerlijk gerecht!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin