Kipshoarma met pitabrood, knoflooksaus en wittekoolsalade

Vandaag deel ik een echte Verweij-familiefavoriet: zelfgemaakte kipshoarma (van kipdijfilet) met pitabrood, wittekoolsalade, knoflooksaus en frietjes. Kant-en-klaar shoarmavlees vind ik vaak erg zout. Als je zelf shoarma maakt kun je bovendien bepalen wat voor vlees je gebruikt. Ik maak meestal shoarma van kipfilet of kipdijfilet. We maken ook weleens kipkebab van (zelfgemaakt) gekruid kipgehakt en garen dat in een cakeblik in de oven. Eenmaal afgekoeld kun je daar plakjes van snijden en die opbakken in de koekenpan (misschien dat ik hier ook het recept voor moet delen?). Johan zijn ultieme favoriet is trouwens een combinatie van kipshoarma en -kebab.

Om het smulfeest compleet te maken serveren wij de zelfgemaakte kipshoarma met pitabrood, wittekoolsalade, knoflooksaus en frietjes. Smullen! Maak het zelf maar, dan begrijp je waarom dit een familiefavoriet is!

Wereldgerecht, Thema recepten, Vleesrecepten, Mannenvoer, Oosterse recepten, Hoofdgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin