Kipshoarma met pitabrood, knoflooksaus en wittekoolsalade

Vandaag deel ik een echte Verweij-familiefavoriet: zelfgemaakte kipshoarma (van kipdijfilet) met pitabrood, wittekoolsalade, knoflooksaus en frietjes. Kant-en-klaar shoarmavlees vind ik vaak erg zout. Als je zelf shoarma maakt kun je bovendien bepalen wat voor vlees je gebruikt. Ik maak meestal shoarma van kipfilet of kipdijfilet. We maken ook weleens kipkebab van (zelfgemaakt) gekruid kipgehakt en garen dat in een cakeblik in de oven. Eenmaal afgekoeld kun je daar plakjes van snijden en die opbakken in de koekenpan (misschien dat ik hier ook het recept voor moet delen?). Johan zijn ultieme favoriet is trouwens een combinatie van kipshoarma en -kebab.

Om het smulfeest compleet te maken serveren wij de zelfgemaakte kipshoarma met pitabrood, wittekoolsalade, knoflooksaus en frietjes. Smullen! Maak het zelf maar, dan begrijp je waarom dit een familiefavoriet is!

Themarecepten, Wereldgerechten, Mannenvoer, Oosterse recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde