Kipshoarma met pitabrood, knoflooksaus en wittekoolsalade

Vandaag deel ik een echte Verweij-familiefavoriet: zelfgemaakte kipshoarma (van kipdijfilet) met pitabrood, wittekoolsalade, knoflooksaus en frietjes. Kant-en-klaar shoarmavlees vind ik vaak erg zout. Als je zelf shoarma maakt kun je bovendien bepalen wat voor vlees je gebruikt. Ik maak meestal shoarma van kipfilet of kipdijfilet. We maken ook weleens kipkebab van (zelfgemaakt) gekruid kipgehakt en garen dat in een cakeblik in de oven. Eenmaal afgekoeld kun je daar plakjes van snijden en die opbakken in de koekenpan (misschien dat ik hier ook het recept voor moet delen?). Johan zijn ultieme favoriet is trouwens een combinatie van kipshoarma en -kebab.

Om het smulfeest compleet te maken serveren wij de zelfgemaakte kipshoarma met pitabrood, wittekoolsalade, knoflooksaus en frietjes. Smullen! Maak het zelf maar, dan begrijp je waarom dit een familiefavoriet is!

Thema recepten, Wereldgerecht, Vleesrecepten, Oosterse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 kipdijfilets, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • Shoarmakruiden (kant-en-klaar of zelfgemaakt zoals hieronder beschreven)
  • 3 grote pitabroodjes
  • 3 handjes fijngesneden wittekool (liefst zelfgesneden, dan kun je veel fijner snijden)
  • 2 handjes fijngesneden sla (liefst ijsbergsla)
  • 1 rode ui of zoete, witte ui, in smalle ringen gesneden
  • 1/3 stuk komkommer, in plakjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Knoflooksaus (deze zelfgemaakte of kant-en-klaar)

Optioneel om erbij te serveren

  • Friet

Zelfgemaakte shoarma marinade voor 6 kippendijen (voor 3 personen)
Ik gebruik een Amerikaans maatsetje om de hoeveelheden af te meten.

  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl fenegriek
  • 1 tl zout
  • 3 kruidnagels of 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl steranijs
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • 1 el citroensap
  • 5 tot 6 takjes verse koriander met steel
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zonnebloemolie
  • Vijzel om grove ingrediënten fijn te stampen

Bereiding

Voorbereiden (doe dit bij voorkeur al een dag van tevoren)

Indien je zelf de shoarmamarinade maakt: doe alle ingrediënten hiervoor in de vijzel en stamp ze fijn. Het is niet erg als er nog wat zichtbare stukjes inzitten, zolang de grotere ingrediënten maar fijn zijn. Meng de marinade (of kant-en-klare shoarmakruiden met 2 el zonnebloemolie en een uitgeperst teentje knoflook) met de kipdijfilet in een kom en zet afgedekt met folie in de koelkast. Laat minimaal 4 uur tot maximaal 24 uur marineren.

Afmaken

Hussel de wittekool, sla en ui in een kom door elkaar samen met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en laat heet worden. Voeg de kipdijshoarma toe en bak op hoog vuur goudbruin en gaar.

Verwarm de pitabroodjes volgens de omschrijving op de verpakking. Maak de knoflooksaus. Frituur de friet.

Snijd de pitabroodjes een klein stukje open zodat je ze kunt vullen. Schep wat saus in het broodje gevolgd door koolsalade en kipshoarma. Druk een beetje aan en schep nog wat knoflooksaus over de bovenkant. Serveer met de overige koolsalade, komkommer en tomaat, friet en knoflooksaus.

Kipshoarma met pitabrood, knoflooksaus en wittekoolsalade

Kipshoarma met pitabrood, knoflooksaus en wittekoolsalade

Kipshoarma met pitabrood, knoflooksaus en wittekoolsalade

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin