Bami met gehakt

Bami met gehakt

Ik ben dol op de Oosterse keuken en vooral nasi en bami zet ik regelmatig op tafel. Dit is echter de eerste keer dat ik bami met gehakt maak. Normaal gesproken voeg ik kipfilet, of ham- of spekblokjes toe. Bij mijn schoonmoeder had ik al een paar keer bami met gehakt gegeten en dat smaakte me zo goed dat ik thuis zelf aan de slag ging. Met liefde deel ik het resultaat. Een dikke aanrader!

Hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen — 15 minuten — geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

 • 250 g eiermie
 • 1 pak gesneden bami- en nasigroenten à 450 gram
 • 200 g rundergehakt
 • Stukje gemberwortel, fijngeraspt
 • 1 à 2 knoflooktenen, uitgeperst
 • 3 el sojasaus
 • 2 el ketjap
 • 1 el milde azijn (ik gebruik sushi-azijn)
 • 2 eieren
 • Olie om te bakken (ik gebruik een combinatie van zonnebloem- en sesamolie)

Bami met gehakt-8772

Verder nodig
Grote kookpan, vergiet, wok of hapjespan

Bereiding
Kook de eiermie volgens de beschrijving op het pak, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Verhit de wok of hapjespan met een scheut olie en wok de groenten een minuut op middelhoog vuur. Voeg het gehakt, de gember en knoflook toe en bak op middelhoog vuur verder, totdat het gehakt rul en gaar is. Voeg de sojasaus, ketjap en azijn toe en laat iets inkoken. Voeg tot slot de eieren toe en roer ze door de bami.

Bak al roerend nog 1 tot 2 minuten verder om het ei te laten garen.

Bami met gehakt

Eet smakelijk!

Comments

 1. I am just making it and can’t wait. I make also peanut sauce and serve the eggs in the side.
  I am Dutch but this cell phone can’t “write” Dutch.
  Greetings from Canada..
  Wilma

 2. Ik maak nasi en bami inderdaad ook vaak met gehakt, smaakt heerlijk!!

 3. Lijkt me lekker. Ga ik snel eens proberen.

Speak Your Mind

*