Gooische dip

Eindelijk kan ik dit recept afvinken van mijn nog-te-maken-lijst: Gooise dip! Een heerlijke roomkaasdip met zoete chilisaus swirl. Eigenlijk kun je het geen recept noemen, zo simpel is het! Maar dat is nou juist een van de redenen waarom deze dip zo populair is. Makkelijk om te maken — je kan de dip tegenwoordig ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is nog sneller! —, en superlekker om chips of bugles in te dippen.

De perfect dip voor een feestje of verjaardag!

Wereldgerecht, Hollandse recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 400 g roomkaas
  • 125 g créme fraîche
  • Zoete chilisaus of zelfgemaakte jelly pepper
  • Paar takjes koriander (platte peterselie kan ook)
  • Nacho’s, bugles of chips om erbij te serveren

 

 

Bereiding

Roer de roomkaas en crème fraîche in een kom door elkaar. Schep de roomkaas in een mooie serveerschaal en strijk de bovenkant glad. Roer met de bolle kant van een lepel door de bovenkant van de roomkaas, zodat je een speels effect krijgt.

Verdeel wat chilisaus over de roomkaas en garneer met de koriander.

Serveer de Gooise dip met tortillachips, gewone chips of bugles.

Gooische dip

Gooische dip

Gooische dip

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin