Gooische dip

Eindelijk kan ik dit recept afvinken van mijn nog-te-maken-lijst: Gooise dip! Een heerlijke roomkaasdip met zoete chilisaus swirl. Eigenlijk kun je het geen recept noemen, zo simpel is het! Maar dat is nou juist een van de redenen waarom deze dip zo populair is. Makkelijk om te maken — je kan de dip tegenwoordig ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is nog sneller! —, en superlekker om chips of bugles in te dippen.

De perfect dip voor een feestje of verjaardag!

Wereldgerechten, Hollandse recepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(24 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

  1. Paula

    Ipv roomkaas (en crème franchise) Griekse dikke yoghurt gebruiken voor een lichtere versie?

  2. Trudi

    Ik gebruik hiervoor altijd Griekse of Bulgaarse Yoghurt. Gaat ook prima!

  3. Annelies

    Echt zo simpel, maar zo onwijs lekker!! Een succes op elk feestje of lekker voor jezelf 😉

  4. Dewi

    Hoi Annemiek ik maakte deze dip vorige week en gebruikte creme fraiche en Philadelphia. Het werd en te stevig mengsel wat kan er verkeerd zijn gegaan of had ik andere roomkaas moeten gebruiken?
    Groet Dewi

    1. Hoi Dewi, het is handig om eerst de roomkaas los te roeren (die is het stevigste) en daarna de créme fraiche erdoor te kloppen. Ook kun je wat meer crème fraiche toevoegen om hem dunner te maken. Philadelphia is trouwens prima. Je kunt ook goedkopere roomkaas gebruiken. Liever geen Monchou in 100 gram wikkel, die is te stevig.

      1. Dewi

        oké dan probeer ik dat de volgende keer, dankjewel!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde