Bifteki met feta

Bifteki met feta

Heb je deze Griekse hamburgers al eens geproefd: bifteki met feta! In de zomer bereid je ze lekker buiten op de barbecue. Serveer met een Griekse salade, tzatziki, vers brood of geroosterde Griekse ovenaardappels en geniet van een Grieks feestmaal!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 8 tot 10 kleine hamburgers.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel, panko, of gemalen oud brood
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 1 takje munt, alleen de blaadjes
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

bifteki met feta-1155

Om te testen of het gehaktmengsel goed op smaak is bak ik altijd een klein gehaktballetje in de pan om te proeven.

Verdeel het gehakt in circa 8 tot 10 gelijke stukken en draai hier gehaktballetjes van. Druk de gehaktballetjes plat tot een hamburger. Dek de hamburgers af met vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verhit een koekenpan met olie en bak de bifteki aan beide kanten goudbruin en gaar. Je kunt de bifteki natuurlijk ook op de barbecue bereiden.

Bifteki met feta

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dit ziet er echt fantastisch uit!! Ga ik een keertje maken 🙂

Speak Your Mind

*