Gebakken camembert met preiselbeeren

Gebakken camembert met preiselbeeren

Hoewel ik geen groot liefhebber ben van camembert – ik vind de smaak te sterk -, vind ik deze gebakken camembert met smeltende kern en knapperig, krokant korstje echt verrukkelijk! Serveer de gebakken camembertpuntjes op een bedje van veldsla en schep er een flinke lepel preiselbeerencompote bij. Op de Duitse kerstmarkten wordt gebakken camembert met preiselbeeren vaak als hartige snack verkocht en vaak geserveerd met driehoekjes geroosterd casinobrood.

Voor- of hoofdgerecht – 4 of 2 personen – 15 minuten

Ingrediënten
1 camembert
1 ei, losgeklopt
1 flinke el bloem
Panko (Japans broodkruim)
Zakje veldsla
1 el olijfolie
Pot preiselbeerencompote*
Zonnebloem- of arachideolie om in te bakken

DSC_3358_800x536

*Preiselbeerencompote (Preiselbeere = rode bosbes) kun je kopen in de Duitse supermarkt. Je kunt het eventueel vervangen door cranberrycompote.

Bereiding
Zet twee diepe bakjes klaar; één met ei en één met panko. Snijd de camembert in punten en wentel ze eerst door het ei en daarna door het paneermeel.

DSC_3359_800x536

DSC_3361_800x536

Herhaal dit nogmaals zodat de camembert rondom goed bedekt is.

Verhit in een koekenpan een ruime laag olie en bak de camembertpuntjes aan iedere kant ongeveer 1 à 2 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en de kaas vanbinnen gesmolten is.

DSC_3362_800x536

DSC_3363_800x536

Hussel de sla om met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over borden en leg de camembertpuntjes erop. Schep op ieder bord een lepel preiselbeerencompote en garneer eventueel met een schijfje citroen.

Gebakken camembert met preiselbeeren

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ik denk dat ik dit wel leuk vind alsvoorgerechtje voor kerst 😉
    Dank je wel!!!!!

Speak Your Mind

*