Italiaanse frittata met witte asperges

Italiaanse frittata met witte asperges

Kun jij ook maar geen genoeg krijgen van witte asperges, maar wil je wel eens wat anders proberen dan de geijkte klassieker met ham en ei? Met nog maar 20 dagen te gaan om het ‘witte goud’ te kopen – daarna is het aspergeseizoen alweer officieel ten einde – begint de tijd langzaam te dringen. Deze frittata met witte asperges bevat alle ingrediënten uit de geliefde klassieker, maar is in een nieuw Italiaans jasje gestoken. 

Hoofdgerecht – 4 personen – 40 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten
500 g krieltjes in de schil
500 g witte asperges
100 g hamblokjes
Paar lente-uitjes, in ringen gesneden
6 eieren
1 el pesto
100 g Parmezaan, geraspt
1 el fijngehakte tuinkruiden (bijv. bieslook, peterselie en basilicum)
Zout en peper

DSC_7646_800x536

Verder nodig
Ronde bakvorm

Bereiding
Kook de krieltjes in de schil gaar, in een pan met licht gezouten water. Giet ze af en laat afkoelen. Halveer de grote krieltjes.

Schil de asperges met een aspergeschiller en snijd 1,5 cm van de onderkant af. De schillen en uiteinden worden niet gebruikt maar kun je wel bewaren om aspergesoep van te maken. Breng een grote pan met water aan de kook, voeg de asperges toe en kook ze 8 minuten (omdat ik het kookvocht gebruik voor aspergesoep, kook ik de schillen en uiteinden mee voor extra smaak)

DSC_7657_800x600

Zet het vuur uit en laat de asperges nog even nagaren, totdat ze zacht zijn. Schep de asperges voorzichtig uit het water op een bord en dep ze droog. Snijd de asperges in stukjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in.

Klop de eieren los met de pesto, tuinkruiden, Parmezaan, en flink wat zout en peper. Verdeel de krieltjes, asperges, hamblokjes en lente-ui in de bakvorm en giet het eimengsel eroverheen.

DSC_7663_702x600

DSC_7680_800x535

Bak 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant gestold en goudbruin is. Haal uit de oven en laat minimaal 10 minuten afkoelen. De frittata is het lekkerst als hij lauwwarm is. Serveer met een lekkere tomatensalade en druppel wat extra vierge olijfolie over de frittata.

DSC_7696_800x588

Italiaanse frittata met witte asperges

Eet smakelijk!

Comments

  1. Reinhard Dörner says:

    Vanavond heb ik dit uitgeprobeerd, het was heerlijk.
    Ik dit zeker meer maken

Speak Your Mind

*