Kipsaté-salade

Kipsaté-salade

Ik ben dol op goedgevulde toastsalades om op een broodje te smeren als lunchgerecht, of om op tafel te zetten als smakelijk borrelhapje tijdens een feestje of verjaardag. Vroeger kocht ik regelmatig bakjes kant-en-klare toastsalades, maar die stelde vaak teleur: een karige vulling en veel te veel saus.

Omdat ik dol ben op kipsaté-salade, bedacht ik een lekker zelfgemaakt recept. De eerste poging was direct een schot in de roos! Maak hem snel: hier word je gegarandeerd heel erg blij van.

Lunch voor 1 persoon, of borrelsalade voor 2 personen — 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 kipfilet (kippenbout, kippenpoot, of kippendij kan ook)
  • 1/2 lente-ui, in smalle ringen gesneden
  • 1/2 klein sjalotje, fijngesnipperd

Voor de pindasaus-dressing

  • 20 g pindakaas
  • 3 el sla-, of fritessaus (ik gebruikte 1 deel mayo, 1 deel Turkse yoghurt en een snuf suiker)
  • Ketjap manis
  • Sambal manis (niet op de foto, maar heb ik later alsnog toegevoegd)
  • Sushi-azijn
  • Gembersiroop

Kip-satésalade-9465

Bereiding
Kook de kipfilet gaar in licht gezouten water (in kippenbouillon kan ook, de kip krijgt dan een extra lekkere smaak). Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem in smalle repen. Meng in een kom met de lente-ui en sjalot.

Roer voor de pindasaus-dressing in een kommetje de pindakaas los met de sla-, of fritessaus en voeg naar eigen smaak ketjap, sambal, azijn en gembersiroop toe. Voeg overal eerst maar een paar drupjes van toe en proef of je de dressing lekker vindt — je kunt later altijd meer toevoegen.

Meng de dressing met de kip en roer goed door elkaar.

Kipsaté-salade

Eet smakelijk!

Comments

  1. Elisa says:

    Hmmm, het klinkt weer heerlijk!!!

Speak Your Mind

*