Koolrabistamppot met honing-mosterdkip

Koolrabistamppot met honing-mosterdkip

Eigenlijk was ik van plan om een salade te maken met de twee prachtige koolrabi exemplaren die ik kocht, maar toen ik afgelopen dinsdag een doos kreeg thuisbezorgd met daarin onder andere een boerenbont-pureestamper, besloot ik de boel spontaan om te gooien. Stamppot was alweer even geleden en één blik op het prachtige boerenbontservies – dat vanaf vandaag verkrijgbaar is bij de Lidl! – was genoeg om me over de streep te trekken. Een goed idee, want deze koolrabistamppot met bospeentjes en gegrilde honing-mosterdkip is echt om van te smullen! Ik voegde tot slot ook nog wat fetakaas toe (de kers op de taart als je het mij vraagt), maar laat deze gerust achterwege als je geen liefhebber bent. Dan is dit gerecht overigens ook meteen Paleo-proof. Dat schijnt nogal in trek te zijn hoorde ik…

Hoofdgerecht voor 3 personen – 25 minuten – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s, geschild en in kleine stukken gesneden
  • 5 kleine bospeentjes, gewassen en in plakken gesneden (even groot als de koolrabi’s)
  • Handje radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • 100 g fetakaas
  • 3 kipfilets
  • Honing
  • Mosterd
  • Olijfolie
  • Klontje roomboter

Verder nodig
Grillpan, kwastje om te bestrijken, grote kookpan met deksel, stukje aluminiumfolie

Bereiding
Vul de kookpan met kokend water en leg de groenten erin. Voeg wat zout toe, doe de deksel op de pan en kook de groenten in circa 15 minuten gaar en zacht.

Snijd de kip over de lengte doormidden, maar niet helemaal door.

Laat de grillpan heet worden. Dep de kip droog met keukenpapier, druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi hem aan beide kanten met zout en peper. Grill de kip in de hete grillpan. Roer ondertussen een flinke eetlepel mosterd met een klein kneepje honing door elkaar en kwast de kip hiermee in als hij bijna gaar is. Grill de kip nog kort even verder, totdat hij gaar is en haal hem uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en houd warm.

Giet de groenten af, zet ze kort terug op het vuur om droog te stomen en stamp ze fijn (door de koolrabi blijft de puree grover dan bij aardappelpuree). Breng de puree goed op smaak met zout, peper, een lepeltje mosterd, klein kneepje honing, radijsjes, verkruimelde feta en een klontje boter en olijfolie.

Verdeel de stamppot over drie borden en leg de kip erbovenop. Serveer direct.

Koolrabistamppot met honing-mosterdkip

Eet smakelijk!

Comments

  1. lia Dupain says:

    Ik wordt zo blij van je recepten ! Kijk er gewoon naar uit op mijn mail. De curry soep maak ik deze week nog voor mijn kleinkids, die bijna alles lusten.

    bedankt !!!

Speak Your Mind

*