Kruimelbrownie met kersen

Kruimelbrownie met kersen 

Kersen en chocolade zijn een perfecte match! Ik combineer ze samen in deze feestelijke kruimelbrownie.  Hij is behoorlijk machtig, dus snijd er hele kleine puntjes van. 

Gebak voor 12 personen – 30 minuten + 30 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 335 g fijne basterdsuiker
  • 425 g ongezouten roomboter, koud en in kleine blokjes gesneden
  • Snufje zout
  • 250 g pure chocolade, in kleine stukje gebroken
  • 4 eieren
  • 300 g kersen, vers of op siroop, ontpit

Verder nodig
Vierkante bakvorm of browniebakblik (ca. 31 x 19 cm)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in.

Doe 300 gram bloem, 145 gram suiker, 175 gram koude boter (in blokjes gesneden) en zout in een kom en kneed met je handen totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Verdeel de helft van het kruimeldeeg over het bakblik en druk goed aan.

Doe de overige 250 gram boter en alle chocolade in een hittestendige kom en laat ze au bain-marie smelten. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.

Klop de 4 eieren met de overige 190 gram suiker los en voeg al roerend het chocolademengsel toe. Zeef de overige 150 gram bloem erboven en spatel door het beslag.

Roer de uitgelekte kersen (goed laten uitlekken, anders gaat het beslag schiften) door het beslag. Verdeel het beslag over de deegbodem. Bedek met de overige deegkruimels.

Bak de brownie circa 25 tot 30 minuten in de oven, of totdat een prikker er nog licht vochtig uitkomt. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen.

Snijd in kleine vierkante blokjes en serveer.

Kruimelbrownie met kersen  Kruimelbrownie met kersen

Enjoy!

Speak Your Mind

*