Lazy Sunday: chocolademousse met Turkse yoghurt

Lazy Sunday: chocolademousse met Turkse yoghurt
Hoewel ik helemaal niet zo’n dessertliefhebber ben, ben ik wel fan van deze dessertglaasjes met romige chocolademousse. Ik geloof niet dat er een eenvoudiger recept bestaat voor zo’n lekker dessert! De chocolademousse is gemaakt op basis van Turkse yoghurt en smaakt daardoor romig en fris tegelijk. Yes! Eindelijk een toetje waar je heerlijk quilt free van kunt genieten. Enjoy!

Nagerecht / dessert voor 6 personen – 15 minuten + 1 uur in de koelkast

Ingrediënten

  • 500 g Turkse yoghurt
  • 2 el honing
  • 200 g melkchocolade + extra om te raspen of schaven (van goede kwaliteit)
  • 100 g bevroren frambozen

Verder nodig
Steelpannetje, hittebestendige kom, 6 dessertglaasjes

Bereiding
Vul de steelpan met een bodempje water en verhit op middelhoog vuur. Zet de hittebestendige kom erbovenop, maar let op dat de kom het water niet raakt. Laat het water niet koken. Breek de chocolade in kleine stukje en smelt au bain-marie.

Haal de kom van de pan af zodra de chocolade is gesmolten en laat de chocolade 10 minuten afkoelen.

Vul de dessertglaasjes voor 1/3 met frambozen (houd 6 frambozen achter voor garnering). Roer eerst de honing en daarna de afgekoelde chocolade door de yoghurt.

Verdeel over de dessertglaasjes. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes vlak voor serveren met geraspte of geschaafde chocolade en garneer met de achtergehouden frambozen.

Serveer direct.

Lazy Sunday: chocolademousse met Turkse yoghurt

Eet smakelijk!

Comments

  1. Vorige week was de cavolo nero met gnocchi heel groot succes !!! Bij AH moesten de beheerder van de groentenafdeling en ik zoeken naar deze kool. Eindelijk gevonden !! Wist hij dat ook gelijk en hem gezegd dat hij op Keukenliefde moest kijken voor recept.
    We hebben gesmuld. Bedankt ervoor

  2. Mmm lekker! Ik heb zo ook een variant van tiramisu met kwark, écht bijna even lekker!

Speak Your Mind

*