Lekker Snel: zoete aardappel-pastinaakcurry

Lekker Snel: zoete aardappel-pastinaakcurry

Nadat ze boodschappen heeft gedaan, komt mijn moeder nog regelmatig aanzetten met een tas vol lekkere verrassingen. Ik vraag er nooit om, maar ben er wel altijd blij mee. Want als er iemand is die weet wat ik lekker vind, dan is zij het!

Dit keer haalde ze een stel prachtige pastinaken uit haar tas tevoorschijn. Of ik er iets mee kon?

Johan en ik zijn er dol op! Meestal gaan ze – samen met een lekker kippetje – de oven in, maar dit keer wilde ik iets anders proberen. Ik ging voor deze heerlijke zoete aardappel-pastinaakcurry. Een dikke aanrader!

Hoewel pastinaak op de markt nog volop verkrijgbaar is, verdwijnt hij langzaam uit de supermarktschappen; pastinaak is een echte herfst- en wintergroente. Maar dit gerecht verwarmt toch ook echt ieders hart in de lente … Komt-ie dus!

Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 2 el groene currypasta
  • 1 middelgrote zoete aardappel (bataat), geschild en in stukken gesneden
  • 350 g pastinaken, geschild en in stukken gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • Paar limoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • 1 groentenbouillontablet
  • 400 ml kokosmelk
  • Handje cherrytomaten
  • Paar takjes koriander
  • 1 limoen
  • Olie om in te bakken

Om erbij te serveren

  • Witte rijst of noedels

Verder nodig
Grote braad- of hapjespan

Bereiding
Verhit de braadpan met wat olie en fruit de currypasta circa een minuut op laag vuur zachtjes aan. Voeg dan de zoete aardappel, pastinaak, knoflook en rode peper toe en fruit nog een minuut zachtjes verder. Verkruimel de bouillontablet erover en blus af met de kokosmelk. Vul het lege pak kokosmelk voor de helft met water, schud goed o m en voeg dit toe aan de curry. Zorg ervoor dat de groenten nét onder staan.

Doe de deksel op de pan en stoof het geheel op laag vuur in circa 15 tot 20 minuten gaar. Breng de curry vlak voor serveren op smaak met wat limoensap (je hoeft misschien niet al het sap van de limoen te gebruiken) en roer de cherrytomaten en koriander erdoor.

Lekker Snel: zoete aardappel-pastinaakcurry

Eet smakelijk!

Comments

  1. Lya van Gelder says:

    Beetje schaamrood op mijn kaken,heb nog
    nooit pastinaak gegeten,Zoete aardappel wel
    die is hier redelijk ingeburgerd.

    Dankzij jou.Inderdaad op de markt zie je die
    pastinaken nog veel.

    Snel naar de markt en gewoon proberen denk ik.
    Heb ook geen idee waar het naar smaakt.

    • Je hoeft je niet te schamen Lya, maar je hebt wel wat gemist! Snel maken dus dit recept, weet je meteen hoe het smaakt. 🙂 En mocht je binnenkort nog een hele kip gaan braden in de oven, gooi er dan in grove stukken gesneden pastinaak omheen. Geroosterde pastinaak en kip zijn beste vrienden !

  2. Ik heb nog pastinaak in huis & dit lijkt me een ideaal receptje om die op te maken!

Speak Your Mind

*