Mexicaanse wraps

Mexicaanse wraps met gehakt en sperziebonen-8514

Ik ben dol op zachte tortillawraps en heb ze altijd standaard in huis. Zo gebruik ik ze voor quesadilla (een soort Mexicaanse tosti) als lekker lunchgerecht, rol ik ze op met zalm of carpaccio als feestelijk verjaardagshapje, of vul ik ze met tal van verschillende ingrediënten en gratineer ze in de oven als smakelijk hoofdgerecht.

Maar nog nooit eerder maakte ik deze Mexicaanse wraps gevuld met gehakt en sperziebonen. Oké, die sperziebonen zijn misschien niet echt Mexicaans, maar wel erg lekker! 🙂 De Mexicaanse kruidenmix kun je kant-en-klaar kopen, maar ook heel eenvoudig zelf maken. Da’s veel lekkerder wat mij betreft. Het recept vind je in onderstaande link.

Hoofdgerecht voor 3 personen — 20 minuten + 30 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 6 tortillawraps (middelgroot)
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 250 g sperziebonen
  • 1 blikje maiskorrels, uitgelekt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 pak tomatenfrito à 350 g
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 100 g geraspte kaas

Mexicaanse wraps met gehakt en sperziebonen-8495

Verder nodig
Ovenschaal, hapjes- of koekenpan

Bereiding
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Snijd de puntjes van de sperziebonen af en halveer ze. Was de sperziebonen en kook ze nog net niet gaar. Giet de sperziebonen af en spoel met koud water om het garingsproces te stoppen. Laat goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.

Verhit een koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook en paprika zachtjes aan, totdat de ui zacht is. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak enkele minuten mee. Voeg circa 2/3 van de tomatenfritto, sperziebonen en maiskorrels toe en warm alles kort even door. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit.

Verdeel het gehaktmengsel over 6 tortillawraps en leg in de ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met de overige tomatenfritto en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak circa 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Mexicaanse wraps met gehakt en sperziebonen-8517

Eet smakelijk!

Comments

  1. josehengstman says:

    Heb je misschien ook een recept voor de saus (die met zure room) die er normaal in de pakjes bijzit? Die vind ik zo lekker 😉

  2. Goed idee om een keer sperziebonen te gebruiken. Ga ik zeker eens proberen

  3. Het was heerlijk, alleen geen zin om boontjes te koken. Heb gekozen voor een potje bonenmix. Ga het zeker vaker maken ??
    Ik vind dat je heerlijke recepten plaatst. Nog geen tijd voor een boek ?

  4. Aline Kuipers says:

    Had het al vaker gemaakt, maar nog niet eerder met sperziebonen. Lekker smeuïg ook door de tomato frito! Het was een succes.

  5. Annelies says:

    Heerlijk! Echt een blijvertje. En die mexicaanse kruiden, perfect, niet te heet, niet te zout zoals uit die pakjes. Op naar het volgende heerlijke recept.

  6. Heb het vandaag gemaakt. Had geen sperziebonen in huis, wel een zak tuinerwten.
    Ook heel erg lekker.
    Voor herhaling vatbaar!

  7. Ik ben gek op alles met wraps! Heb gisteren toevallig nog fajita’s gemaakt, die erg goed smaakten. Vind sperzieboontjes wel een interessante toevoeging 😉 Leuk voor de afwisseling wel!

  8. oooh, dit is één van mijn favoriete gerechten aller tijden! Sooo good. En zo warmend met dit weer

Speak Your Mind

*