Mosselen gekookt in triple bier

Mosselen gekookt in triple bier

Dit is één van mijn meest favoriete bereidingen van mosselen, gekookt in een lekker triple biertje. Mijn man en ik vinden het koken in triple bier net iets meer smaak geven aan de mosselen dan koken in witte wijn.

Ondanks dat je de mosselen kookt in bier, schroom niet om er een lekkere droge witte wijn bij te drinken, hoewel een biertje natuurlijk ook kan. Het loont echt om jumbo of goudmerk mosselen te bestellen bij de visboer, deze mosselen zijn lekker groot en vlezig! Reken op een kilo per persoon.

Ingrediënten voor 2 personen
2 kilo jumbo of goudmerk mosselen
zakje mosselgroenten of zelf wat prei, wortel en ui snijden
zakje mosselkruiden
flesje triple bier
boter

Verder nodig
1 grote mosselpan of 2 kleine pannen

Bereiding
Spoel de mosselen goed af. Tik op de schelpen die niet sluiten, blijven ze open staan gooi ze dan weg.

DSC_0980_800x536

DSC_0986_800x536

Smelt wat boter in de pan en bak de groenten kort aan.

DSC_1019_800x536

Doe de mosselen erbij en voeg het bier toe. Breng het bier, met de deksel op de pan, aan de kook en schud de mosselen dan voorzichtig een keer om.

DSC_0990_800x536

Breng nogmaals aan de kook, de mosselen zijn goed als de schelpen allemaal geopend zijn.

Mosselen gekookt in triple bier

Mosselen gekookt in triple bier

Let op dat je de mosselen niet langer kookt dan nodig anders worden ze taai! Serveer met vers stokbrood of frietjes en een lekker zelfgemaakt kerriesausje of remouladesaus.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Arjan says:

    Lijkt me een heerlijk recept maar wat voor merk bier gebruiken jullie?

    Groeten Arjan

  2. Als import Zeeuw ben ik ook een echte mosselliefhebber geworden! Vind ze naturel – met alleen wat groenten – ook al erg lekker.

Speak Your Mind

*