Roerbakgerecht met spruitjes en fricandeau

Roerbakgerecht met spruitjes en fricandeau

Ik ben dol op dit Oosterse roerbakgerecht met knapperig gewokte spruitjes, wortel en gemarineerd varkensvlees. Hoe langer je het vlees marineert, hoe intenser de smaak en malser het vlees wordt. Heb je echter wat minder tijd, dan volstaat een halfuurtje marineren ook al prima. 

Ingrediënten voor 4 personen
400 gram varkensfricandeau of kipfilet, in repen gesneden
2 el mirin
2 el hoisinsaus
1 el sojasaus
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
Stukje gember van 4 cm, geschild en geraspt
400 g spruitjes, in vieren gesneden
2 wortels, julienne gesneden
1 chilipeper, zaadjes verwijderd en in hele fijne ringen gesneden
4 lente-uitjes, in ringen gesneden
50 g geroosterde sesamzaadjes
Handvol korianderblaadjes, fijngehakt
Pak bami, eiernoedels of iets dergelijks
Sesamolie

DSC_7292_800x536

Bereiding
Marineer de fricandeau in de mirin, hoisinsaus, sojasaus, knoflook, gember en 1 el sesamolie.

DSC_7295_800x536

DSC_7299_800x536

Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren, maar het liefst langer.

Blancheer de spruitjes ongeveer 1 minuut in kokend water en spoel ze af met koud water. Laat ze goed uitlekken en snijd ze vervolgens in vieren.

Verhit de wok met wat olie en roerbak het gemarineerde vlees totdat het net gaar is.

DSC_7306_800x536

Schep het vlees op een bord en zet zolang opzij. Roerbak de spruitjes 1 minuut in de rest van de olie. Voeg de wortelsliertjes toe en roerbak nog een minuut.

DSC_7315_800x536

Voeg het vlees weer toe en warm even mee. Roer op het laatst de lente-uitjes, chilipeper, sesamzaadjes en koriander erdoor.

DSC_7319_800x536

Serveer met rijst of noedels of meng deze door het gerecht.

DSC_7343_800x536

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*