Tagliatelle met doperwten en ham-roomsaus

Tagliatelle met doperwten en ham-roomsaus

Dit is een supermakkelijk en heerlijk gerecht, tagliatelle met doperwten en ham-roomsaus. Perfect om te maken op een gehaaste doordeweekse werkdag, wanneer je niet lang in de keuken wilt staan maar toch lekker wilt eten.

Ingrediënten voor 2 personen
300 gram tagliatelle
handvol diepvriesdoperwten
bakje beenhamblokjes
200 ml slagroom
stukje blauwaderkaas
Parmezaanse kaas
1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
glas droge witte wijn
zout en peper
olijfolie om in te bakken

DSC_2684_723x600

Verder nodig
grote kookpan, hapjes- of koekenpan met deksel

Bereiding
Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg de pasta toe, roer even door en kook verder zoals omschreven staat op het pak.

DSC_2691_800x536

Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie en fruit het sjalotje aan, hij mag niet bruin worden.

DSC_2689_800x536

Voeg na een minuut de knoflook toe en fruit even mee. Dan de doperwten en hamblokjes erbij, een minuut meebakken en vervolgens afblussen met een flinke scheut witte wijn.

DSC_2693_800x536

Doe de deksel op de pan en laat dit een minuut of vier zachtjes pruttelen. Giet de pasta af als hij nog een lichte ‘bite’ heeft, doe terug in pan en roer even goed door. Laat nog een klein bodempje kookvocht bij de pasta zitten, dit voorkomt dat de pasta aan elkaar vast gaat plakken. Voeg de slagroom en blauwaderkaas toe aan de doperwten.

Tagliatelle met doperwten en ham-roomsaus

Beng dit aan de kook en laat het geheel nog een minuut, zonder deksel, zachtjes pruttelen.

DSC_2700_800x536

Breng de saus op smaak met zout en peper en meng de tagliatelle erdoor.

Tagliatelle met doperwten en ham-roomsaus

Tagliatelle met doperwten en ham-roomsaus

Schep in diepe pastaborden en garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Comments

  1. Mag het ook zonder wijn?

  2. Ik ga dit recept morgen voor mijn familie koken, ben heel benieuwd! 🙂

  3. Heerlijk maar veel calorieën vlg. Mij daar moeten we ook op letten

    • Je kunt de slagroom natuurlijk ook vervangen voor de lichtere variant, kookroom (light). Ik ben zelf nu eenmaal dol op de volle en romige smaak van slagroom, die is voor mij onvervangbaar.

Speak Your Mind

*