Tortillawraps met romige spinazie-feta vulling

Tortillawraps met romige spinazie-feta vulling

Tijd om te genieten van een heerlijke vegetarische maaltijd! Deze tortillawraps met romige spinazie-feta vulling zijn snel genoeg om te maken op een drukke doordeweekse werkdag en lekker genoeg om van te genieten in het weekend. Je zet ze inclusief oventijd binnen 30 minuten op tafel!

Hoofdgerecht – 2 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote tortillawraps
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 tl chilivlokken
  • 300 g verse spinazie, gewassen en drooggedept
  • Half blok witte kaas of feta, verkruimeld
  • Half klein blikje maiskorrels, uitgelekt
  • 125 ml crème fraîche
  • Paar lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Half pakje tomatenfritto
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden
  • 100 g geraspte kaas

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een koekenpan of wok met wat olie en fruit de knoflook en chilivlokken zacht.

DSC_7090_800x536

Voeg de spinazie toe en roerbak op hoog vuur, totdat de spinazie geslonken en het meeste vocht verdampt is.

DSC_7091_800x536

Roer de crème fraîche, feta, mais en lente-uitjes erdoor en breng goed op smaak met zout en peper.

Verdeel de helft van de tomatenfritto en geraspte kaas over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de spinazie-feta vulling over de twee tortilla’s en rol ze op.

DSC_7111_800x534

Leg ze in de ovenschaal op de tomatenfritto.

DSC_7114_800x561

Verdeel de overige fritto en kaas over de wraps en verdeel de tomaten erover.

Tortillawraps met romige spinazie-feta vulling

DSC_7154_800x536

Bak 20 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Comments

  1. Super lekker recept! We hebben hem al meerdere malen gemaakt, maar de hoeveelheid chilivlokken passen we wat aan. Machtig, maar echt heerlijk

  2. We vonden de wrap wel erg machtig en misschien had ik er iets teveel chilivlokken toegevoegd want pittig was het zeker. Ook lag er bij mij wat meer vulling op de wrap dan op jouw foto, terwijl ik wel het recept heb gevolgd. Nee helaas niet voor herhaling vatbaar.

    • O dat is jammer Mirte. Met chilivlokken moet je inderdaad oppassen, die zijn heet. Als je de vulling teveel vindt, kun je een extra wrap toevoegen. Hopelijk vond je de smaak wel oke?

  3. Heerlijk gesmuld van deze lekkere wrap! Pas toen de wraps klaar waren om in de oven te schuiven kwam ik er achter dat de mais nog onaangeroerd op het aanrecht stond, omdat in het recept niet stond wanneer ik die toe moest voegen. Maar ook zonder de mais was het heerlijk. Bedankt!

  4. Miranda Hermsen says:

    Wow!! Wat is dit een lekker recept. Ik heb helaas lang gewacht om dit recept te maken. Ik maak toch meestal de “traditionele” tortilla gevuld met kip of gehakt, maar dit is zeker een aanrader. Dat het zo ontzettend lekker zou zijn, had ik niet verwacht. Dit recept verdiend het om in de schijnwerpers te komen!!!

  5. Vanavond de wraps gemaakt, heel lekker blijft zeker op de lijst staan, bedankt voor het recept

  6. Hij was heerlijk en gelukkig niet zwaar.
    Mijn vriendin, die ik geen gemakkelijke eter vind, vond het zelfs heel lekker.
    We houden hem erin!

  7. Debbie Dijkdrent says:

    Uitgeprobeerd en zelfs manlief die een ontzettende carnivoor is, vond het heerlijk 🙂

  8. Marloes van Leeuwen says:

    Vanavond dit recept geprobeerd. Normaal laten mijn kinderen hun bord staan bij zulk eten, maar vanavond wilden ze een derde bord! Hier had ik niet op gerekend, wat was het lekker!

  9. Sanne says:

    Vandaag dit recept gemaakt. Het was erg lekker!

Speak Your Mind

*