Walnotenpesto

Walnotenpesto-8358

Tijdens een culinaire stedentrip vorig jaar naar de Britse metropool Newcastle, maakte ik voor het eerst kennis met walnotenpesto. De laatste dag van ons verblijf stond er een uitgebreide lunch op het programma in de Cook House. Een van de gerechten die eigenaresse Anna ons voorschotelde, was een verrukkelijke bietensalade met geitenkaas en walnotenpesto. Ik werd er stil van. Een simpele salade met slechts enkele ingrediënten, hoe kan zoiets zó lekker zijn?

Dit ga ik thuis namaken, dacht ik meteen. Gelukkig plaatste Anna beide recepten op haar blog The Grazer. Ik heb ze vertaald, gemaakt en er — dit keer samen met mijn gezin — wederom gruwelijk van genoten!

Het recept voor de bietensalade vind je hier, nu eerst het recept van de walnotenpesto. Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor één middelgroot potje pesto.

Ingrediënten

  • Flinke handvol rucola
  • 60 g walnoot
  • 35 g Parmezaan
  • 2 tenen knoflook
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Walnotenpesto-8348

Verder nodig
Elektrische hakmolen (handige hakmolens vind je hier), gesteriliseerde weck- of jampot

Bereiding
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine samen met een flinke scheut olijfolie en mix tot een gladde pestosaus.

Walnotenpesto-8349

Breng op smaak met zout en peper. Bewaar in een luchtdichte weck- of jampot op een donkere, koele plek.

Walnotenpesto-8363

Enjoy!

Comments

  1. Ik heb vanavond je pruimenlikeur gemaakt, en ik heb een rode peper erbij gedaan, dus nu 3 maanden geduld hebben.

Speak Your Mind

*