Zelfgemaakte lasagnette

Zelfgemaakte lasagnette

Een heerlijke variant op lasagne is lasagnette. Lasagnette zijn mini-lasagnebladeren die je ongekookt door de pastasaus roert. Ze garen vervolgens in de saus. Omdat ze zo klein zijn, gaat dat heel snel. Net zoals lasagne kun je de lasagnette bestrooien met kaas en gratineren in de oven. Een heerlijk gerecht en ook nog eens heel makkelijk om te maken! 

Hoofdgerecht voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 bospeentje, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 el Italiaanse kruidenmix (deze zelfgemaakte is een aanrader!)
  • 1 aubergine, om en om geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 1 pak gezeefde tomaten à 500 g
  • 200 g lasagnette (ik kocht ze in een Turkse supermarkt)
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig
Grote hapjes- of braadpan, ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met olie.

Verhit een grote hapjes- of braadpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en kruiden, totdat ze zacht zijn. Voeg de aubergine, paprika en courgette toe (en eventueel nog een extra scheut olie) en bak totdat de groenten zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee om te ontzuren. Voeg de gezeefde tomaten toe en vul het lege pak volledig met water. Voeg toe aan de saus. Breng de saus nogmaals op smaak met peper en zout. Voeg de lasagnette toe aan de saus, roer door en breng de saus aan de kook. Laat de saus een minuut zachtjes pruttelen. Schenk de lasagnette en saus in de ovenschaal en bedek met de geraspte kaas en in stukken gescheurde mozzarella.

Bak circa 40 minuten in de oven, of totdat de lasagnette gaar en de bovenkant goudbruin is.

Lekker met een groene salade.

lasagnette-1275

lasagnette-1270Eet smakelijk!

Comments

  1. Bert Schreuder says:

    Een geweldig recept, we hebben er van genoten.
    Nu nog even het recept van de rode kool en stoofvlees en aardappelpuree.
    😀

  2. Monique says:

    Lekker recept!! Maar was een beetje bang voor te weinig smaak dus heb nog teriyaki , sojasaus , worschester en een bouillonblokje aan toegevoegd, heerlijk! dank je wel!

Speak Your Mind

*