Aardappelgratin met snijbonen

Wees gewaarschuwd, deze aardappelgratin met snijbonen is verslavend lekker! Het is tevens een ideaal recept voor iedereen die niet weet wat je nog meer met snijbonen kunt behalve koken. Dit recept is supereenvoudig om te maken en heerlijk om te serveren met een stukje vis, kip, vlees of een vegetarische variant hiervan.

Geen liefhebber van snijbonen? Je kunt dit gerecht maken met elke soort groente die je zelf maar lekker vindt! Vervang de snijbonen bijvoorbeeld door fijngesneden bloemkool, broccoli, pompoen, zoete aardappel, wortel, courgette en ga zo maar door. Enjoy!

Aardappel en meer, Groenten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 400 g vastkokende aardappels, geschild en in dunne plakjes
  • 200 g snijbonen, schoongemaakt en fijngesneden
  • 250 ml room (kookroom of slagroom kan allebei)
  • 1 tl gedroogde dille
  • Boter om in te vetten

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter. Wrijf een halve knoflookteen met de opengesneden kant over de binnenkant van de ovenschaal.

Bouw laagjes op in de ovenschaal van plakjes aardappel en snijbonen en bestrooi met wat zout en peper uit de molen. Herhaal dit tot de aardappel en snijbonen op zijn. Eindig met een laagje aardappel.

Prik de overige knoflookteen aan een vork en roer er mee door de slagroom zodat hij smaak afgeeft. Hierna mag de knoflookteen weg. Breng de room licht op smaak met dille, zout en peper en roer. Schenk de room over de ovenschaal.

Bak de gratin in het midden van de oven circa 40 tot 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de aardappels en snijbonen gaar zijn.

Aardappelgratin met snijbonen

Aardappelgratin met snijbonen

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Aardappelrösti

16 mei 2019

Het is eventjes werk maar dan heb je ook wat: de lekkerste aardappelrösti maak je namelijk zelf! Aardappelrösti is...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin