Appel crumble uit de oven

Krijg je onverwachts eters en wil je toch een lekker toetje serveren? Maak dan deze appel crumble bakjes uit de oven! Kleine eenpersoonsbakjes gevuld met kaneelappeltjes en afgetopt met deegkruimels, krokant gebakken in de oven. Maak het af met een bolletje vanilleroomijs en het is feest! 

Seizoen, Dessert, Herfstrecepten, Winterrecepten, Zoet

Ingrediënten

Appelvulling

  • 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 25 g rozijnen, minimaal 1 uur of langer geweld in water of rum
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Kruimels

  • 100 g bloem
  • 50 g suiker
  • 60 g koude roomboter, in kleine blokjes gesneden

Verder nodig

  • 4 ramequins

Voor een extra lekkere crunch kun je wat grof gehakte noten door het kruimeldeeg mengen zoals bijvoorbeeld walnoten, hazelnoten of amandelen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de appel in een kom met de uitgelekte rozijnen, vanillesuiker en kaneelpoeder. Verdeel het appelmengsel over de vier ramequins.

Doe de bloem, suiker en boter in een kom en wrijf met je vingtertoppen de boter door de bloem en de suiker, totdat er een kruimeldeeg ontstaat.

Verdeel de deegkruimels over de ramequins. Bak de ramequins 15 minuten in het midden van de oven, of totdat de deegkruimels goudbruin zijn.

Serveer met een bolletje vanilleijs.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com