Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Tijdens het maken van deze appelcake twijfelde ik of ik kruimels zou toevoegen. Ik ben dol op de lekkere crunch die kruimels aan gebak geven, maar twijfelde of het in dit geval teveel zou worden. Ik voegde de kruimels uiteindelijk toch toe.
Tijdens het bakken zakte de helft van de kruimels in de cake (een geluk bij een ongeluk) en de andere helft bleef bovenop liggen. De kruimels die in de cake zakten zijn lekker zacht en smeuïg, de kruimels bovenop zijn crunchie. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Wij vonden het heerlijk!
Appelvulling
Kruimeltopping
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en randen met bakpapier.
Klop in een kom de boter en suiker tot romige crème. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop op hoge snelheid door het beslag, voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen. Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar. Zeef de bloem boven de kom en spatel in drie porties door het beslag. Spatel tot slot de vanille-extract door het beslag.
Meng in een kom de appel met de kaneel, vanillesuiker en citroensap. Spatel dit door het cakebeslag. Schep het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
Meng voor de kruimels de bloem, suiker, boter en zout in een kom en kneed met je vingertoppen tot kruimels. Verdeel de kruimels over de cake.
Bak in het midden van de oven in 60 tot 75 minuten gaar. Om te controleren of de cake vanbinnen gaar is kun je een houten prikker in de cake steken. Als de prikker droog uit de cake komt is hij gaar. Als er beslag aan de prikker kleeft moet hij nog niets langer in de oven. Dek de bovenkant eventueel af met alufolie als hij te donker wordt.
om 14:19
Beste Annemiek, ik heb gisteren deze cake gemaakt. Smaakt heerlijk. Vriendelijke groet, Yvonne
om 14:20
Superleuk om te horen Yvonne! 🙂