Appel kaneel kruimelmuffins

O lieve jongens en meisjes, ik heb weer een lekker recept voor jullie klaarstaan! Deze appel kaneel kruimelmuffins (er zit ook nog walnoot in! 😀) zijn supermakkelijk om te maken en het resultaat is verrukkelijk! De binnenkant is heerlijk luchtig en sappig en de bovenkant is lekker knapperig door de kruimeltopping. Met dit recept maak je met gemak 20 flinke muffins, dus genoeg om lekker uit te delen! 

Thema recepten, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Gebak, High tea recepten, Zoet

Ingrediënten

Kruimels

  • 70 g koude ongezouten roomboter, in kleine blokjes
  • 110 g bloem
  • Snufje zout
  • 60 g lichtbruine basterdsuiker

Muffins

  • 2 grote appels (bijv. Jonagold), geschild, klokhuis verwijderd en grof geraspt
  • 80 g walnoot, grof gehakt
  • 300 g bloem
  • 11 g bakpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 275 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 160 ml zonnebloemolie

Verder nodig

  • Fijne zeef
  • Garde
  • 2x muffinbakblik om alles tegelijk te bakken of 1 bakblik en om de beurt bakken.
  • 24 papieren muffinvormpjes

Bereiding

Doe voor de kruimels de boter, bloem, zout en suiker in een kom en kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet zolang in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vul het muffinbakblik met de papier vormpjes.

Klop in een grote kom de eieren, suiker, vanille-extract en de olie glad. Voeg de appel en walnoot toe en roer door het eimengsel.

Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder, kaneel en zout door elkaar en zeef dit boven het eimengsel. Roer door elkaar tot alles net gemengd is, maar roer niet langer dan nodig is, zo krijg je de luchtigste muffins! Klontjes in het beslag zijn niet erg.

Vul de papieren vormpjes voor 2/3 met het beslag en verdeel de kruimels eroverheen.

Bak 30 minuten in het midden van de oven. Haal de muffins uit het muffinbakblik en laat ze afkoelen op een rooster.

 

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Janneke

    Zou je dit ook in een taart vorm of cake blik kunnen doen?

    1. Hoi Janneke, ja hoor dat kan, wel dan een iets langere oventijd aanhouden. Ik schat circa 40 minuten.

  2. Hanneke

    Ik zat me net te bedenken wat ik met 2 al een beetje zacht geworden appels kon doen toen jouw recept op Facebook voorbij kwam. Ben meteen aan de bak gegaan en ze zijn echt verrukkelijk!!! Inderdaad makkelijk om te maken en superlekker.

    1. Joehoe! Superleuk om te horen Hanneke! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Broodquiche met spek en ei

12 mei 2019

Hoewel ik geen ontbijter ben zijn er toch enkele ontbijtjes waar mijn hard sneller van gaat kloppen. Na het...

Ontbijt trifle met yoghurt en granola

11 mei 2019

Ontbijtrecepten deel ik niet zoveel op KL omdat ik zelf niet echt een ontbijter ben. Althans, een boterham met...

5x de lekkerste moederdagontbijtjes

8 mei 2019

Aanstaande zondag is het weer Moederdag! Johan en Ella-Marie weten inmiddels wel dat ze voor mij geen dure cadeaus...

Aardappelsalade met crème fraîche en bieslook

7 mei 2019

Deze aardappelsalade is heerlijk romig door de crème fraîche. Het kleingesneden augurkje zorgt voor een lekkere bite en een...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin