Appel kaneel kruimelmuffins

O lieve jongens en meisjes, ik heb weer een lekker recept voor jullie klaarstaan! Deze appel kaneel kruimelmuffins (er zit ook nog walnoot in! 😀) zijn supermakkelijk om te maken en het resultaat is verrukkelijk! De binnenkant is heerlijk luchtig en sappig en de bovenkant is lekker knapperig door de kruimeltopping. Met dit recept maak je met gemak 20 flinke muffins, dus genoeg om lekker uit te delen! 

Thema recepten, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Gebak, High tea recepten, Zoet

Ingrediënten

Kruimels

  • 70 g koude ongezouten roomboter, in kleine blokjes
  • 110 g bloem
  • Snufje zout
  • 60 g lichtbruine basterdsuiker

Muffins

  • 2 grote appels (bijv. Jonagold), geschild, klokhuis verwijderd en grof geraspt
  • 80 g walnoot, grof gehakt
  • 300 g bloem
  • 11 g bakpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 275 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 160 ml zonnebloemolie

Verder nodig

  • Fijne zeef
  • Garde
  • 2x muffinbakblik om alles tegelijk te bakken of 1 bakblik en om de beurt bakken.
  • 24 papieren muffinvormpjes

Bereiding

Doe voor de kruimels de boter, bloem, zout en suiker in een kom en kneed met je handen tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet zolang in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vul het muffinbakblik met de papier vormpjes.

Klop in een grote kom de eieren, suiker, vanille-extract en de olie glad. Voeg de appel en walnoot toe en roer door het eimengsel.

Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder, kaneel en zout door elkaar en zeef dit boven het eimengsel. Roer door elkaar tot alles net gemengd is, maar roer niet langer dan nodig is, zo krijg je de luchtigste muffins! Klontjes in het beslag zijn niet erg.

Vul de papieren vormpjes voor 2/3 met het beslag en verdeel de kruimels eroverheen.

Bak 30 minuten in het midden van de oven. Haal de muffins uit het muffinbakblik en laat ze afkoelen op een rooster.

 

6 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hoi!

    Wat zien ze er heerlijk uit, zou ik boter door olie kunnen vervangen ivm allergieën? Is dat dan 70ml? Bedankt!

    1. Hoi Saida, ik denk dat dat wel kan maar ik heb hier zelf geen ervaring mee.

  2. Janneke

    Zou je dit ook in een taart vorm of cake blik kunnen doen?

    1. Hoi Janneke, ja hoor dat kan, wel dan een iets langere oventijd aanhouden. Ik schat circa 40 minuten.

  3. Hanneke

    Ik zat me net te bedenken wat ik met 2 al een beetje zacht geworden appels kon doen toen jouw recept op Facebook voorbij kwam. Ben meteen aan de bak gegaan en ze zijn echt verrukkelijk!!! Inderdaad makkelijk om te maken en superlekker.

    1. Joehoe! Superleuk om te horen Hanneke! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin