aspergebroccolistamppot met pesto en kipfilethaasjes

Omdat ze de laatste tijd steeds in de aanbieding zijn in de supermarkt, zit ik in een aspergebroccoli fase. Ik vind ze heerlijk! Aspergebroccoli — voorheen bekend als bimi — is een kruising tussen broccoli en kailan, een groene stengelkoolsoort. Ze smaken het lekkerst als je ze kort bereid en ze nog bite hebben.

Voor deze stamppot kook ik de aspergebroccoli kort in een aparte pan en hak ze dan grof. Zo behouden ze hun prachtige groene kleur en lekkere bite. De combinatie met groene pesto en gebakken kipfilethaasjes maken deze stamppot tot een heerlijk alledaags gerecht dat razendsnel op tafel staat. 

Snel, Kiprecepten, Stamppotrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 400 g aspergebroccoli
  • Scheut melk
  • 2 el groene pesto
  • 300 g kipfilethaasjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 8 zongedroogde tomaatjes, in repen gesneden
  • 50 g pijnboompitten

Bereiding

Schil de aardappels en halveer ze. Kook de aardappels gaar in een ruime pan met licht gezouten kokend water.

Kook de aspergebroccoli in een aparte pan met kokend water circa 3 à 4 minuten, of totdat hij beetgaar is. Giet de aspergebroccoli af en hak grof.

Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Schep op een bord en zet opzij.

Bestrooi de kipfilethaasjes met zout en peper en bak ze rondom goudbruin in een koekenpan met boter of olie.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Maak de puree smeuïg met een scheut melk en een of twee flinke lepels pesto. Roer de aspergebroccoli, pijnboompitjes, sjalot en tomaatjes door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper.

Serveer met de kipfilethaasjes.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com