Bechamelsaus

Bechamelsaus is een warme witte saus op basis van bloem, boter en melk. De saus wordt in de Italiaanse keuken vaak gebruikt voor de bekende lasagne bolognese. Door geraspte kaas aan de saus toe te voegen maak je heel makkelijk een heerlijke kaassaus voor bijvoorbeeld over de witlof of broccoli.

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Wereldgerechten, Franse recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
5 reacties

Deel je reactie

  1. Jeroen

    In plaats van boter gebruik ik ook vaak olie, olijfolie is mijn favoriet voor Italiaanse gerechten. Voor een sausje over de groente of andere gerechten , gebruik ik een neutralere olie. Al kan olijfolie ook dan wel.
    Eet smakelijk

  2. Marielle

    Hi Annemiek,

    Moet deze saus na bereiding direct gebruikt worden of hoe lang is deze in de koelkast te bewaren?
    Is het misschien zelfs in te vriezen?

    Groetjes!

    1. Hoi Marielle,

      Je hoeft de saus niet direct te gebruiken. Stukje vershoudfolie eroverheen leggen (om velvorming te voorkomen) en gewoon in de koelkast bewaren. Een paar dagen kan prima! De saus los invriezen heb ik zelf nog niet gedaan, maar zal ook geen probleem zijn. Lasagne met bechamelsaus vries ik namelijk ook in.

      1. Marielle

        Opnieuw bedankt voor je snelle reactie 😉

        Maakt het nog uit of je magere, halfvolle of volle melk gebruikt?

        En welke kaas gebruik je om er een kaassaus van te maken?

        1. Graag gedaan! Hoe voller de melk, hoe voller de smaak van de saus. Ik houd van vol… 😉 In principe kun je elke kaas gebruiken die je zelf lekker vindt, afhankelijk waarvoor je de bechamelsaus gaat gebruiken. Wil je een basis kaassaus maken die overal wel bij past, kies dan een jong belegen kaas.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde