Blauwe bessen clafoutis

Ben je weleens in Frankrijk op vakantie geweest? Dan ken je ongetwijfeld het dessert clafoutis. Een soort dikke pannenkoek gevuld met kersen. In Frankrijk noemen ze een variant met ander fruit dan kersen een flaugnarde, maar ik noem dit lekker eigenwijs een blauwe bessen clafoutis. Gebruik je liever ander fruit? Dat kan ook! Zo maakte ik ook al pruimen clafoutis, maar je kunt ook perzik, frambozen of bramen gebruiken. Hoe je het ook wilt noemen, het is een heerlijk nagerecht om met meerdere mensen van te genieten! 

Menu, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Franse recepten, Zoete recepten, Dessert

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(5 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

 1. Corrie

  Wat een lekker recept! Kan ik deze in de ochtend al voorbereiden, en rond etenstijd in de oven zetten?
  En hoe lang moet het in de oven als ik kleine ovepannetjes wil gebruiken?

  1. Hoi Corrie, dat heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ik denk dat het wel kan. De oventijd zal iets korter zijn als je kleine pannetjes gebruikt maar hoelang exact durf ik niet te zeggen. Dat hangt af van de grootte van de pannetjes en van je oven. Gewoon erbij blijven en goed in de gaten houden.

 2. Astrid

  Hallo Annemiek, heb het recept opnieuw gemaakt en verder aangepast. Heb in totaal 100 ml slagroom en 200ml melk toegevoegd en 125gr bloem, verder 2 potten goed uitgelekte kersen. De taart was hierdoor niet nat en wat steviger. Alleen met blauwe bessen smakelijker. Gr. Astrid.

  1. Hoi Astrid, ik heb de hoeveelheid melk nu aangepast naar 200 ml. Wel laat ik de 100 gram bloem staan, omdat ik niet meer bloem wil toevoegen dan echt nodig is. Met kersen is ook erg lekker maar dan het liefst met verse kersen uit het seizoen, die hebben veel meer smaak. Dankjewel voor je reactie en het doorgeven van de aanpassingen!

 3. Astrid

  Ik heb dit recept gemaakt, de smaak is goed. Mijn probleem is, ik vind het waterig smaken en erg nat, kloppen de verhoudingen wel, moet er niet meer bloem bij bv 150gr of minder vocht. Hoor graag van je

  1. Hoi Astrid, bedankt voor je opmerking! Ik heb het recept nog iets aangepast want hij was bij mij ook iets aan de natte kant. Heb de bloem nu verhoogd naar 100 gram, dan zou het goed moeten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde