Broodje rosbief met kruidenmayonnaise

Dit broodje rosbief met kruidenmayonnaise at ik enkele weken geleden als lunch tijdens een afspraak buiten de deur. Ik vond hem zo lekker dat ik hem thuis besloot na te maken. Op mijn eigen manier dan, want het recept had ik niet. Met een beetje fantasie kom je gelukkig heel ver. Dit broodje staat met stip op mijn lunchfavorietenlijst! 

Lunch

Ingrediënten

  • 1 meergranen triangel (afbak)
  • Handje slamelange of rucola
  • 4 plakjes rosbief
  • 1 komkommer

Voor de kruidenmayonnaise

  • 1 el mayonnaise
  • 1 el zure room
  • 4 kappertjes, fijngehakt
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • Paar sprietjes bieslook, fijngehakt

Verder nodig

  • Dunschiller

Bereiding

Bak de triangel af zoals omschreven staat op de verpakking. Roer alle ingredienten voor de kruidenmayonnaise door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Schaaf een lint van de komkommer en leg op een stukje keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout en laat even staan. Dep de komkommer droog en wrijf het zout er vanaf met keukenpapier. Vouw de komkommerlint op als een harmonica.

Snijd het broodje open en bestrijk de onderste helft royaal (houd wat achter de hand) met kruidenmayonnaise. Beleg met sla, rosbief, de komkommer en maak af met wat extra kruidenmayonnaise. Bestrooi eventueel nog met wat extra zout en peper.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com