Chocolade truffeltaart

Een heerlijke chocoladetaart die ook nog eens supermakkelijk is om te maken? Stop je zoektocht, je hebt hem gevonden! Deze chocolade truffeltaart met knapperige koekjesbodem is gemaakt in 20 minuten en daarna hoeft hij alleen maar op te stijven in de koelkast. Joehoe, ik houd ervan! 

Bekijk snel de video hierboven en ga aan de slag!

Chocolade, Gebak, Kerstrecepten, Kookvideo's, Sinterklaasrecepten, Thema recepten, Zoet

Ingrediënten

  • 150 g roomboter
  • 225 g speculaasjes (andere koekjes kan ook)
  • 500 ml slagroom
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 500 g pure chocolade, in stukjes
  • 40 ml amandellikeur (optioneel)
  • Cacaopoeder

Verder nodig

  • Elektrische hakmolen + handmixer
  • Garde
  • Spatel
  • Springvorm van 23 cm
  • Vershoudfolie

Serveer met een lekkere dot slagroom!

Bereiding

Vet de springvorm in met boter en bekleed de vorm met vershoudfolie.

Maal de speculaasjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en roer door het koekkruim. Verdeel het koekkruim over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet zolang in de koelkast.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie, of 3 tot 4 minuten in de magnetron op 400 Watt. Giet de gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom. Klop verder totdat alles goed vermengd is.

Giet het chocolademengsel over de koekbodem en laat 6 tot 8 uur opstijven in de koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com