Dadel met roomkaas en spek

Snel een lekker hapje op tafel zetten? Deze dadel is gevuld met romige monchou en omwikkeld met een plakje spek. Even bakken in de koekenpan en smullen maar!

Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 10 (Medjoul) dadels
  • 100 g Monchou
  • 5 plakjes gerookt ontbijtspek
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig

  • Koekenpan

Bereiding

Verwijder de pit uit de dadels en vul de dadels met wat Monchou. Halveer de plakjes spek. Omwikkel de dadels met een half plakje spek.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Bak de dadels op middelhoog vuur in enkele minuten rondom goudbruin.

Leg de dadels op een serveerplank of bord en serveer.

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Waauwww! Dit moet ik gewoon een keer proberen haha. Ziet er echt goed uit en lijkt me heerlijk. Bedankt voor dit recept!

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin