Druiven op siroop

Eén keer per maand, als de nieuwe receptenmagazines (ik ben geabonneerd op ‘Koken & Genieten’ en ‘Foodies’) bij ons op de deurmat vallen, maak ik een klein vreugdesprongetje. Daar word ik zo blij van! Ik nestel me dan op de bank met een kop thee of glas wijn en begeef me even in een andere wereld: het foodiewalhalla! Gek genoeg kook ik bijna nooit een recept uit de magazines. Ook niet uit kookboeken. Wel laat ik me inspireren door de prachtig gestylde foto’s en ingrediënten, om er vervolgens mijn eigen draai aan te geven.

In het Foodies magazine van september zag ik een recept voor crostini met ricotta en druiven op siroop. Ik moest direct denken aan de overvolle trossen blauwe druiven in onze tuin. Die moesten eraf! Omdat ik me kan voorstellen dat je die druiven op siroop voor tal van recepten kunt gebruiken, besloot ik ze te maken. Precies volgens recept dit keer.

Na het maken moet je ze minstens 24 uur laten staan. Pfffff…. dat vind ik altijd zo lastig! Maar het is me gelukt. Ik liet de druifjes geruime tijd rusten in de zoete suikersiroop en toen ik ze eindelijk mocht proeven… Deed ik nog een vreugdedansje! Deze zoete druiven smaken inderdaad heerlijk op een crostini met ricotta, in een salade met witlof en geitenkaas, of bij een kaasplankje. Snel maken dus! 

 

Basisrecepten, Dessert, Herfstrecepten, Seizoen, Voor bij de borrel, Zoet, Zoete keuken

Ingrediënten

  • 400 g druiven
  • 1 tl chilivlokken
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 tl venkelzaad

Nodig

  • Hittebestendige pot met afsluitbare deksel

Bereiding

Was de druiven en trek ze van de steeltjes. Snijd de druiven met een mesje iets in aan de onderkant. Doe 500 ml water, de suiker, chilipeper en het venkelzaad in een pan en breng aan de kook. De suiker moet helemaal oplossen.

Doe de druiven in de pot en giet de hete siroop eroverheen. Sluit de pot af en laat minstens 24 uur staan.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Karin

    hoe lang zou je deze druiven kunnen bewaren?

    1. Een maand moet zeker lukken Karin.

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com