Eiersalade met gerookte zalm

Is het al borreltijd? Een lekkere, romige eiersalade mag op de borrelplank niet ontbreken. Zo gemaakt en je kunt er eindeloos meer variëren, afhankelijk van de ingrediënten die je in huis hebt. Dit keer vond ik nog een restje gerookte zalm in de koelkast die op moest. Samen met wat versgeknipte bieslook een heerlijke smaakmaker in de eiersalade!

Thema recepten, Paasrecepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

Voor een klein bakje vol

  • 4 eieren 
  • 50 g gerookte zalm
  • 2 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt (crème fraîche is ook lekker)
  • 1 tl citroensap
  • Versgeknipte bieslook

Deze eiersalade is natuurlijk niet alleen lekker op toastje bij de borrel. Wat dacht je van de lunch op een sandwich, croissant of bagel met sla, tomaat en komkommer, of in een lekkere wrap!

Bereiding

  1. Kook de eieren in circa 9 minuten hard. Spoel af met koud water en pel ze direct. Hak de eieren grof of fijn naar smaak en doe ze in een kom.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en roer door elkaar. Breng op smaak met zout (niet teveel, de zalm is ook zout) en zwarte peper uit de molen.

Eiersalade met gerookte zalm

Eiersalade met gerookte zalm

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(10 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin