Elzasser zuurkool

Tijdens mijn tripje met dochterlief naar Disneyland Paris kwam ik in een van de vele eetkraampjes op het culinaire plein ‘Place de Remy’ de Elzasser zuurkool tegen: een heerlijk eenpansgerecht uit de Franse Elzas bestaande uit zuurkool, vlees en aardappelen. Ik vond het er zo lekker uitzien dat ik eenmaal weer thuis direct zelf aan de slag ging. Voor de bereiding worden zuurkool en vlees in een lekkere (Elzas) wijn samen in een pan gestoofd. Zo krijgt de zuurkool veel smaak en wordt het vlees boterzacht. Samen met de zuurkool van mijn moeder is dit mijn favoriete manier om zuurkool te bereiden. Het is heel makkelijk om te maken en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld! 🙂

Wereldgerecht, Vleesrecepten, Franse recepten, Eenpansgerechten, Hoofdgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(2 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mirte

    Leuk recept ga ik zeker een keer proberen, maar je bedoelt i.p.v. keukenpapier zeker bakpapier?

    1. Oh idd Mirte, ik heb het aangepast! Dankjewel! 🙂

    2. Carolyn

      Ziet er heel lekker uit. Kan je dit ook omschrijven voor de slowcooker?

      1. Hoi Carolyn, je kunt dit recept op dezelfde manier in de slowcooker maken. Ik zou dan wel minder wijn toevoegen omdat in de slowcooker bijna geen vocht verdampt en je anders teveel vocht overhoudt.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin