Elzasser zuurkool

Tijdens mijn tripje met dochterlief naar Disneyland Paris kwam ik in een van de vele eetkraampjes op het culinaire plein ‘Place de Remy’ de Elzasser zuurkool tegen: een heerlijk eenpansgerecht uit de Franse Elzas bestaande uit zuurkool, vlees en aardappelen. Ik vond het er zo lekker uitzien dat ik eenmaal weer thuis direct zelf aan de slag ging. Voor de bereiding worden zuurkool en vlees in een lekkere (Elzas) wijn samen in een pan gestoofd. Zo krijgt de zuurkool veel smaak en wordt het vlees boterzacht. Samen met de zuurkool van mijn moeder is dit mijn favoriete manier om zuurkool te bereiden. Het is heel makkelijk om te maken en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige dat je nodig hebt is een beetje geduld! 🙂

Wereldgerecht, Franse recepten, Hoofdgerecht, Eenpansgerechten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(6 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mirte

    Leuk recept ga ik zeker een keer proberen, maar je bedoelt i.p.v. keukenpapier zeker bakpapier?

    1. Oh idd Mirte, ik heb het aangepast! Dankjewel! 🙂

    2. Carolyn

      Ziet er heel lekker uit. Kan je dit ook omschrijven voor de slowcooker?

      1. Hoi Carolyn, je kunt dit recept op dezelfde manier in de slowcooker maken. Ik zou dan wel minder wijn toevoegen omdat in de slowcooker bijna geen vocht verdampt en je anders teveel vocht overhoudt.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin