Betoverende Kerst in Disneyland Parijs

Volg je ons op Instagram dan kun je het niet gemist hebben: op uitnodiging van Disney mochten dochterlief en ik (samen met andere genodigden) onlangs een weekend naar Disneyland Parijs! Van november tot januari is Disneyland Parijs omgetoverd tot Disney’s Betoverende Kerst en waan je je in een magisch winter wonderland. Overal waar je loopt klinkt gezellige kerstmuziek en zie je flonkerende lichtjes en kerstversieringen. Er zijn kerstshows en er is een speciale kerstparade. En natuurlijk hebben de Disney figuren voor de gelegenheid hun mooiste kerstkostuum aangetrokken.

Twee nieuwe Disney seizoenen vanaf januari 2020

Naast dit magisch winter wonderland was er nog een reden voor Disney om ons uit te nodigen. Vanaf 11 januari 2020 gaan er twee nieuwe seizoenen van start: Frozen Celebration en Legends of the Force: A Star Wars Celebration. Tijdens een speciaal persmoment kregen wij alvast een voorproefje te zien van wat er dan zoal komen gaat. Zo zijn er straks onder andere nieuwe shows te zien, kun je je favoriete Frozen of Star Wars helden ontmoeten en kun je tijdens de Disney parade de gloednieuwe paradewagen van Frozen 2 bewonderen met Elsa, Anna, Olaf, Kristoff en Sven.

Reizen met de Thalys

Op vrijdagochtend stappen we op Rotterdam CS in de Thalys. Na een ontspannen treinreis — waarin ik verzonken ben in mijn zoetsappige Danielle Steel roman en Ella-Marie op de iPad met koptelefoon op een Netflix serie kijkt — stappen we een kleine drie uur later uit op Marne la Vallée: het treinstation van Disneyland Paris dat pal voor de deur ligt.

Betoverende Kerst in Disneyland Parijs

Disneyland Hotel

Vanaf daar is het nog geen 10 minuten lopen naar ons onderkomen voor de komende twee nachten: het Disneyland Hotel. In de lobby krijgen we het gevoel alsof we het decor van een kerstfilm binnenlopen. In het midden schittert een plafondhoge kerstboom die wordt omgeven door een compleet kersttafereel inclusief rijdende trein en nagebouwd kersthuis. De grote centrale trap en balustrades zijn versierd met duizenden flonkerende kerstversieringen. Nadat we onze bagage hebben afgegeven bij de bagagerie (onze kamer is vanaf drie uur ’s middags beschikbaar) gaan we op eigen gelegenheid het park in. Het is waterkoud en al snel verandert de onophoudelijke miezerregen in weelderige vlokken sneeuw. Sneeuw in Disneyland Paris terwijl alles in kerstsfeer is, mooier kan niet!

Disneyland parken

Disneyland Paris bestaat uit twee parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Beide parken liggen op loopafstand van elkaar. Vanuit het Disneyland Hotel stap je zo door de toegangspoortjes het Disneyland Park in. Vanuit hier loop je Town Square en Main Street, U.S.A. in: het nagebouwde Amerikaanse stadje van begin de 20e eeuw. Hier vind je onder andere veel eetgelegenheden en winkeltjes. Het is inmiddels lunchtijd dus we besluiten hier meteen iets te eten. In Market House Deli kopen Ella-Marie en ik een te leuke Minnie mouse cupcake en goddelijk lekkere caesar wrap met malse knoflookkip, tomaat, sla en caesar dressing. De twee halve wraps zijn goedgevuld waardoor we er samen een delen. Serieus, de wrap was goddelijk lekker!

Aan het eind van Main Street ligt het plein Central Plaza, van waaruit je snel toegang hebt tot alle vier de themaparken: Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Achter Central Plaza rijst het wereldberoemde, fotogenieke, roze Kasteel van Doornroosje op. En ja, die is in het echt net zo mooi!

Toffe shows

Nadat we enkele attracties van ons lijstje hebben afgestreept (o.a. Big Thunder Mountain en Peter Pans’s Flight) bezoeken we ’s avonds gezamenlijk met de persgroep Mickey’s Magical Christmas Lights (een feestelijke parade waarbij Micky en Minnie de 24 meter hoge kerstboom verlichten) en Disney Illuminations. Disney Illuminations is een spectaculaire (niets teveel gezegd! Bekijk de hoogtepunten in onze bio op Instagram!) vuurwerkshow met muziek, fonteinen en projecties op het Kasteel van Doornroosje. Dit was echt megavet!

We sluiten de avond en onze eerste dag in Disneyland Paris af met een gezamenlijk diner in het Plaza Gardens Restaurant in Disneyland Park. Hier genoten we van een heerlijk uitgebreid buffet.

De volgende ochtend om zeven uur gaat de wekker. Tot twaalf uur vanmiddag hebben we vrije tijd en kunnen we op eigen gelegenheid de parken in. Dat moeten we benutten dus! We kleden ons aan en wandelen door het hotel naar het California grill restaurant voor het ontbijt. In het restaurant worden Ella-Marie en ik naar een tafeltje gebracht met uitzicht op het Kasteel van Doornroosje! Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm en er is ongelofelijk veel keuze. Ella-Marie staat te springen van blijdschap als ze al het uitgestalde lekkers ziet. Ik dans met haar mee. In Disneyland Paris kijkt niemand daarvan op.

Foodies walhalla — Place de Remy

Met goed gevulde buikjes bezoeken we niet veel later het Walt Disney Studios Park. Al snel ontdekken we hier het plein Place de Remy: een culinair plein waar het lijkt alsof je het decor van de film ‘Ratatouille’ bent ingestapt. Hier vind je onder andere de geweldig leuke attractie ‘Ratatouille’ (waar we dankzij onze Fastpass drie keer achter elkaar ingingen), het bistro restaurant Chez Rémy en een tiental eetkraampjes waar je terecht kunt voor heerlijke Franse gerechtjes zoals Boeuf Bourguigon, pâté en croûte, Tartiflette au Reblochon, d’escargots, quiche lorraine, Elzasser zuurkool, crêpes, Glühwein en geroosterde kastanjes. Als we eerder niet zo uitgebreid hadden ontbeten en om half één geen gezamenlijke lunch op de planning hadden staan, had ik alles besteld om te proeven. Nu lieten we het bij een glas Glühwein, een zakje geroosterde kastanjes en een crêpe met Nutella. Heerlijk!

Notitie aan mezelf: de volgende keer dat ik in Disneyland Paris ben las ik een food tour in!

Attracties waar wij geen genoeg van krijgen

Na het bekijken van Disney’s Christmas Parade (aanrader!) en aansluitend een lunch in restaurant Colonel Hathi’s — waar Ella-Marie en ik op de foto gaan met Minnie en Mickey — hebben we weer vrije tijd om het park in te gaan.

Betoverende Kerst in Disneyland Parijs

We gaan nog een keer in Peter Pan’s Flight en “it’s a small world”. Die laatste mag je — net als Carnaval Festival in de Efteling — eigenlijk niet missen als je in Disneyland Paris bent! Ook ontdekken we de attractie Star Tours: The Adventures Continue. Hierbij zit je met een groep mensen in een bewegingssimulator en maak je een vluchtsimulatie met Star Wars als Thema. Dit was zo gaaf dat we er een paar keer achter elkaar ingingen. Je beleeft steeds een ander avontuur want er zijn meer dan 60 missiecombinaties gemaakt! Verslavend leuk!

Aan het eind van de middag is het persmoment waar ik eerder over vertelde in de Dôme in Disney Village.

Daarna gaan we naar de feestelijke première van de gloednieuwe Frozen show: A Musical Invitation. We zien Sven het rendier, Kristoff en Anna in de blokhut van Kristoff en later in een ander decor zien we Elsa in haar ijspaleis. Er wordt gedanst en gezongen en natuurlijk zingt Elsa Let it go. Deze musical is nu te zien als voorproefje op het Frozen Celebration seizoen en wordt meerdere keren per dag opgevoerd.

Tip! Tijdens ons verblijf in Disney heb ik diverse filmpjes gemaakt (van o.a. deze musical, Disney’s Christmas Parade en Disney Illuminations) en gedeeld op onze Instagram Stories. Deze filmpjes hebben we opgeslagen waardoor je ze nu als hoogtepunt kunt terugkijken in onze bio op Instagram!

Na de musical lopen we weer terug naar de Dôme in Disney Village waar de persruimte inmiddels is omgetoverd tot een sprookjesrestaurant (serieus, bekijk de foto’s maar!). Hier schuiven we aan voor een feestelijk Frozen Diner! Ella-Marie had de avond van haar leven. Het eten was in buffetvorm (je kunt Ella-Marie niet blijer maken), de kids konden geschminkt worden, met Olaf op de foto en er werden Frozen kleurboeken met stiften uitgedeeld zodat ze zich de hele avond konden vermaken. Als snel zaten de kinderen in een groep bij elkaar op de grond te kleuren en konden de ouders rustig eten en kletsen.

Als we ’s avonds laat ons hoofd op ons kussen neerleggen zijn we al snel vertrokken naar (Disney)dromenland…

De volgende ochtend genieten we wederom van een heerlijk ontbijtbuffet in het restaurant. Om kwart voor twaalf ’s middags moeten we bij het treinstation verzamelen voor de terugreis naar huis. Tot die tijd hebben we vrije tijd. Nadat we zijn uitgecheckt en onze bagage hebben afgegeven bij de bagagerie gaan we voor de laatste keer het park in. Met een strakblauwe lucht en stralende zon is het contrast groot met de dag van aankomst. We shoppen nog een paar leuke dingen als aandenken en gaan daarna nog twee keer achter elkaar in Big Thunder Mountain. Wat ons betreft een van de allerleukste achtbanen die er maar is!

En dan is het helaas weer tijd om te gaan. Bedankt Disneyland Paris voor deze drie toffe dagen! Het was onvergetelijk leuk!

K♥L ontdekt ..., Reizen

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde