Espressomousse (crema al caffè)

Deze espressomousse maak je met maar drie ingrediënten: espresso, poedersuiker en slagroom. Het perfecte dessert om een (Italiaanse) maaltijd mee af te sluiten.

Crema al caffè

Dit heerlijke dessert is bedacht in Italië. De Italianen noemen het crema al caffè wat zoveel betekent als koffieroom. De bereiding is supersimpel. Je maakt het door gezoete en afgekoelde espresso te mengen met slagroom en deze luchtig te kloppen. Spuit of lepel de mousse in een mooi glas, garneer met wat cacaopoeder en mokkaboontjes, en finito!

Even wachten

Voor deze espressomousse heb je maar drie ingrediënten nodig maar tussen de bereiding door moet je wel even wachten. De suiker wordt opgelost in hete espresso en dit mengsel moet volledig afkoelen voordat je verder kunt gaan. Je moet dus een klein beetje geduld hebben.

Variatie

Voor serveren bestrooi ik de espressomousse met cacaopoeder en garneer ze met mokka-chocoladeboontjes. Een leuke variatie is om eerst wat gesmolten chocolade in de binnenkant van het glas te drizzlen en daarna de mousse erin te spuiten. Je krijgt dan een mooi, speels effect.

Espressomousse (crema al caffè)

Italiaanse recepten, Zoete recepten, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(16 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde