Garnalen in tomatensaus

Deze garnalen in tomatensaus zijn een heerlijk borrelhapje en supermakkelijk om te maken. Serveer met knapperig stokbrood erbij om lekker in de tomatensaus te dopen. 

Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • Snuf gedroogde chilivlokken
  • 150 g tomaten frito
  • 6 basilicumblaadjes, opgerold en fijngesneden
  • 100 g gekookte en gepelde garnalen, ontdooid en drooggedept
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig

  • Koekenpan

Bereiding

Stap 1.

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Fruit de sjalot, knoflook en chilivlokken op laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de tomaten frito en de helft van de basilicum toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 2.

Voeg de garnalen toe aan de tomatensaus en warm 1 à 2 minuten zachtjes mee. Zet het vuur uit en schep de garnalen in tomatensaus in een mooie schaal. Garneer met de achtergehouden basilicum en serveer.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com