Garnalen in tomatensaus

Deze garnalen in tomatensaus zijn een heerlijk borrelhapje en supermakkelijk om te maken. Serveer met knapperig stokbrood erbij om lekker in de tomatensaus te dopen. 

Voor bij de borrel

Ingrediënten

  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • Snuf gedroogde chilivlokken
  • 150 g tomaten frito
  • 6 basilicumblaadjes, opgerold en fijngesneden
  • 100 g gekookte en gepelde garnalen, ontdooid en drooggedept
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig

  • Koekenpan

Bereiding

Stap 1.

Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Fruit de sjalot, knoflook en chilivlokken op laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de tomaten frito en de helft van de basilicum toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 2.

Voeg de garnalen toe aan de tomatensaus en warm 1 à 2 minuten zachtjes mee. Zet het vuur uit en schep de garnalen in tomatensaus in een mooie schaal. Garneer met de achtergehouden basilicum en serveer.

 

 

 

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Toemis boontjes (in bouillon gestoofde sperziebonen)

21 mei 2019

Deze toemis boontjes in milde saus is een heerlijk Indisch bijgerecht om te serveren als onderdeel van een zelfgemaakte...

Laagjes tortilladip

19 mei 2019

Een gezellig filmavondje thuis gepland met vrienden of familie? Daar hoort natuurlijk iets lekkers bij! Hier in huize Verweij...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin