Gebakken aardappels met spek en ui

Wij Verweij’tjes zijn niet echt grote aardappeleters, maar deze gebakken aardappels met spek en ui zet ik regelmatig op tafel. We zijn er allemaal dol op. Soms voeg ik op het laatste moment ook nog een eitje toe en laat die meegaren tussen de aardappels. Lekker met wat gekookte groenten erbij of een goedgevulde groene salade. 

Aardappel en meer, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 zoete uien, gepeld en in halve ringen
  • 200 g gerookt ontbijtspek
  • Gedroogde of verse peterselie voor garnering
  • Vloeibare bakboter

Verder nodig

  • Grote koekenpan

 

Bereiding

Verhit de koekenpan met een flinke kneep bakboter en laat even uitbruisen. Voeg de aardappels toe en bak op middelhoog vuur circa 10 minuten of tot ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Voeg het spek en de ui toe en bak nog een minuut of 5 verder tot de aardappels en het spek goudbruin en gaar en de uien zacht zijn.

Garneer vlak voor serveren met wat gedroogde of vers gehakte peterselie.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com