Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten
- 250 g champignons
- 200 g zachte roomkaas
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- Paar takjes platte peterselie en bieslook, fijngehakt
- 50 g geraspte kaas (liefst oud of belegen)
Weet jij ook nooit zo goed wat je tijdens het gourmetten met die pannetjes aan moet? Wat denk je van deze met roomkaas gevulde champignons! Ook fijn, je kunt ze ruim van tevoren al maken. Tijdens het gourmetten kan iedereen een gevulde champignon in zijn pannetje leggen en bereiden onder de grill. Leuk en lekker!
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Variatietips! In plaats van roomkaas kun je de champignons ook vullen met (zelfgemaakte)kruidenboter, Boursin of bijv. een klein gehaktballetje. Voor een krokant korstje kun je de kaas ook vervangen door panko of paneermeel. Leg daar dan wel wat vlokjes boter op voor een goudbruine kleur.
Rooster de pijnboompitjes licht goudbruin in een droge koekenpan. Schuif ze op een snijplank en hak ze grof.
Borstel de champignons schoon. Verwijder de steeltjes zodat er een holte ontstaat in de champignons. De steeltjes heb je in dit recept niet meer nodig maar kun je samen met andere groenten bovenop de gourmet bakken.
De de roomkaas in een kom en roer los. Voeg de pijnboompitten, knoflook en kruiden toe en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Vul de champignons met de roomkaas en strooi de geraspte kaas erover. Je kunt ze nu op een schaaltje op tafel zetten bij de gourmet of afdekken met vershoudfolie en bewaren in de koelkast voor later.
Leg een of twee gevulde champignons in een gourmetpannetje en zet circa 8 tot 10 minuten onder de hete grill tot de kaas is gesmolten en de champignons zacht zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
om 08:49
Welke room word er gebruikt
om 14:17
Je bedoelt denk ik roomkaas? Maakt niet zoveel uit welke. Ik gebruik vaak Garlan van de Jumbo. Die is goedkoop en lekker.