Halloween appelgebakjes

Iets lekkers maken voor Halloween? Deze appelgebakjes met gezichtje zijn leuk om te maken en heerlijk! Je maakt ze heel eenvoudig van bladerdeeg en zelfgemaakte appelcompote.

Thema recepten, Menu, Gebak, Halloween, Zoet

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (of 10 plakjes diepvriesbladerdeeg)
  • 2 Goudreinetten, geschild en in blokjes
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • Optioneel, 1 el parelsuiker of grove suiker om te bestrooien

Nodig

  • Vel bakpapier
  • Ronde uitsteekvorm
  • Kookpannetje

 

 

Bereiding

  1. Doe de appel, kaneel en suiker in het kookpannetje en verwarm op middelhoog vuur circa 10 minuten tot de appel zacht is en het meeste vocht uit de appel verdampt is. Zet het vuur uit en schep de appel in een kom. Prak de appel met een vork tot een grove moes en laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.
  3. Rol het bladerdeeg uit en steek met de ronde vorm een even aantal cirkels uit het deeg. (Ik gebruikte een drinkbeker van 9,5 cm ∅ en kon hier 8 cirkels mee uitsteken. Met een kleinere cirkel kun je meer uit het deeg steken, maar dan worden de appelgebakjes erg klein.) Snijd met een scherp mesje uit vier rondjes 2 driehoekjes voor de ogen en een lijntje voor de mond (zie foto). De rest van het bladerdeeg kun je bij elkaar kneden en opnieuw uitrollen om figuurtjes uit te steken.
  4. Leg de vier dichte rondjes op het bakblik en vorm met je handen aan de bovenkant een steeltje. Beleg met een eetlepel appelmoes. Dek af met het bladerdeeggezichtje en druk de randjes dicht met een vork. Duw de onderkant van het appelgebakje iets in (zie foto).
  5. Bestrijk de bladerdeeggezichtjes met ei en bestrooi indien gewenst met parel- of grove suiker.
  6. Bak circa 15 minuten in het midden van de oven, of tot ze goudbruin zijn.

Halloween appelgebakjes

Halloween appelgebakjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin